Muntatge d'una imatge de la policia juntament amb una captura d'un tweet dels Mossos
ACTUALITAT

Els Mossos alerten del missatge de text que podries rebre i has d'esborrar ràpidament

L'actual Campanya de la Renda és una oportunitat per als delinqüents i els estafadors, que no perden ni un segon

Un missatge de text sobre Declaració de la Renda es pot convertir en un malson aquests dies. Els Mossos d'Esquadra han alertat de l'enviament de falsos missatges, en què es demana una sèrie d'informació personal com a trampa. En concret, ofereixen una devolució de diners i, per això, reclamen documentació.

Així mateix, se sol·licita a l'interessat fer clic en un enllaç per agilitzar el tràmit. És en aquell moment quan s'activa un virus i et pots ficar en un bon embolic. Per això, la policia ha demanat estar molt alerta i desconfiar de qualsevol missatge sospitós, per evitar un autèntic maldecap.

Aquest tipus de missatges semblen molt fiables, ja que suplanten la identitat de la mateixa Agència Tributària amb gran facilitat. El format del missatge i el llenguatge utilitzat es pot confondre fàcilment amb un oficial.

No obstant això, és important saber qui fa la teva Declaració de la Renda i si ja disposa de tota la documentació necessària o no. Normalment, quan les gestions es duen a terme correctament, no cal seguir cap enllaç, ni tampoc afegir més informació personal. De manera que la policia fa una crida a la precaució.

Un missatge normal que es pot convertir en un malson

Aquest any, la Campanya de la Renda va començar el 3 d'abril i, des de llavors, les gestories treuen fum fent les declaracions dels seus clients. Per formalitzar tota la documentació requerida sí que cal presentar una sèrie de documents fiscals, però sempre de manera formal. Un missatge de text amb un enllaç a què seguir mai és el modus operandi d'aquest tipus de tràmits.

En aquesta ocasió, els Mossos han avisat sobre la Renda, però aquesta mena d'estafes van molt més enllà. Hi ha múltiples tècniques d'engany que fan que, avui dia, s'hagi d'estar en alerta contínua.

De fet, la Policia Nacional va avisar recentment d'una estafa que et pot robar fins a 500 euros. En aquell cas, un estafador es fa passar per un familiar. Aquest t'envia suposadament un missatge de WhatsApp, demanant ajuda urgent, que gairebé sempre acaben sent diners.

Si caus en el parany, t'hauràs ficat en un bon embolic. Per tant, cal conèixer aquest tipus de missatges i estafes. La policia també recomana no fer enviaments de diners ni seguir enllaços en cap cas, si no n'estem segurs.

➡️ Actualitat

Més notícies: