Muntatge amb unes muntanyes verdes, el poble de Bagergue desenfocat i un emoji enamorat
ACTUALITAT

El poble català envoltat de muntanyes que està entre els més bonics de tot Espanya

El municipi, situat a la Vall d'Aran, s'ha convertit en un dels més visitats en qualsevol època de l'any

El Pirineu lleidatà amaga joies a comarques com la Vall d'Aran que deixen sense paraules els que les visiten. Més enllà de la natura que brolla a cada racó de les seves valls, hi ha pobles amb molt d'encant. De fet, un d'ells se'l considera un dels més bonics.

Visitar-ho és gairebé una opció obligada per a aquells que busquin unes vacances tranquil·les. Bagergue és un poble ubicat al municipi de l'Alt Aran i compta amb poc més de 100 habitants. Els seus carrers semblen trets d'un conte i les façanes dels seus edificis són un somni per a molts.

Bagergue i el seu encant

Bagergue és considerat un dels pobles més bonics d'Espanya des de l'any 2019. Segur que alguns ja es van adonar molt abans que es tractava d'un lloc únic. Però no va ser fins aleshores quan va esclatar la seva popularitat i es va convertir en un dels pobles amb més visitants del Pirineu.

Carrer del poble de Bagergue amb cases i flors

Més enllà de pertànyer a l'associació que atorga aquest tipus de reconeixements, el diari The Times ha elaborat el seu rànquing particular. A la llista es poden consultar els pobles més bonics del país.

En aquest sentit, Bagergue se situa com a poble més bonic de Catalunya i entre els 12 millors d'Espanya. Sens dubte, tot un èxit per a un enclavament tan recòndit entre les muntanyes de la Vall d'Aran. Això sí, cal no oblidar que hi ha més pobles amb un encant que enamora en altres punts del territori.

Un poble amb un caràcter visual molt marcat

Si algú ha visitat el poble de Bagergue o n'ha vist fotos, sap bé com és la seva estètica. Teulades de pissarra negra, façanes de pedra i balcons de fusta plens de flors. A banda de l'estètica, aquesta forma de construir té un sentit pràctic, i és que amb aquest tipus de construcció la neu que cau a l'hivern rellisca sense fer malbé les estructures.

Les flors dels balcons, majoritàriament geranis, li han fet formar part d'una de les 'Viles florides' de Catalunya. És a dir, és un d'aquells pobles condecorats pel bon gust a l'hora de decorar amb flors espais públics i privats.

A més, la proximitat amb les pistes d'esquí el converteixen en un poble visitat tot l'any. Així doncs, Bagergue és un poble especial i únic a qualsevol època de l'any. A l'estiu es pot apreciar tota la seva esplendor i a l'hivern el seu encant.

➡️ Actualitat

Més notícies: