Muntatge de fotos de dues imatges de la Cova del Llop Marí i, al costat, una persona amb rostre sorprès
ACTUALITAT

La platja de Catalunya que està amagada dins d'una cova: un lloc únic i màgic

La Cova del Llop Marí és una platja oculta que està ubicada a la Costa Daurada i és tot un tresor natural

Quan es busquen platges paradisíaques, molts pensen immediatament en destinacions exòtiques i llunyanes, com les cristal·lines aigües del Carib o els idíl·lics paisatges de les Maldives. De vegades, però, el veritable tresor es troba més a prop del que imaginem.

Catalunya acull algunes de les platges més espectaculars. Des de la Costa Brava fins a la Costa Daurada, aquesta zona del nord-est d'Espanya ofereix racons de sorra daurada i aigües turqueses que criden l'atenció de qualsevol.

Lluny de l'enrenou turístic d'altres regions més populars, les platges catalanes són un refugi de bellesa natural i tranquil·litat. A la costa de l'Hospitalet de l'Infant, entre els impressionants penya-segats i la platja naturista del Torn, hi ha la màgica Cova del Llop Marí. Una autèntica joia natural.

Muntatge de dues fotos de la Cova del Llop Marí, ubicada a Tarragona

La Cova del Llop Marí, un paradís ocult a la Costa Daurada

Aquesta cova costanera és una de les joies naturals més fascinants de la Costa Daurada, famosa per la seva història llegendària i la seva singular bellesa. La Cova del Llop Marí és una formació natural creada per l'erosió marina al llarg dels segles.

El seu nom prové de la llegenda del Llop Marí, un ésser fantàstic que, segons la mitologia local, va ser creat pel déu Neptú per protegir aquestes costes dels pirates. Es diu que aquest “llop marí” trobava refugi a la cova, afegint una aura de misteri i aventura a aquest lloc ja de per si impressionant.

En endinsar-se a la Cova del Llop Marí, els visitants es troben amb una sala àmplia que acull una platja interior les dimensions de la qual varien en funció de les marees. La llum del sol que penetra des de l'entrada es barreja amb la fosca de la cova, creant un joc de colors que realça la bellesa de l'aigua i la roca.

Dins la cova, es pot explorar una galeria lateral en forma de ziga-zaga que s'estén uns 18 metres, amb una alçada que disminueix gradualment. Aquest passadís és perfecte per als aventurers que gaudeixen de l'espeleologia i observació de formacions rocoses úniques.

Com arribar a la Cova del Llop Marí?

Accedir a la Cova del Llop Marí és una aventura en si mateixa. La cova és accessible només per mar, cosa que fa que la millor manera de visitar-la sigui en caiac, pàdel surf o fins i tot nedant. Els més experimentats en natació poden optar per aquesta última opció, però sempre és recomanable fer servir armilla salvavides i estar acompanyat per un guia. Especialment, quan es viatja amb nens o s'enfronten a condicions marítimes canviants.

Durant els mesos d'estiu, per la seva popularitat, cal reservar prèviament per regular l'accés i garantir la seguretat de tots els visitants.

La Cova del Llop Marí és especial perquè forma part de l'espai natural protegit de la Rojala-Platja del Torn. Un dels pocs trams de costa entre Tarragona i el Delta de l'Ebre que no ha estat afectat per la urbanització.

Aquest bonic racó no és només una destinació turística, és també un portal a un món de llegendes i meravelles naturals. Sigui que busques aventura, relaxació o una connexió profunda amb la història i la natura, aquesta cova ofereix una experiència que no us deixarà indiferent.

➡️ Actualitat

Més notícies: