Muntatge d´una panoràmica del poble de Jesús, la bandera de Catalunya i una Bíblia
ACTUALITAT

El petit poble de Catalunya amb nom tret de la Bíblia i ideal per visitar

Jesús pertany a la ciutat de Tortosa i els seus peculiars inicis religiosos el fan un lloc únic a la comarca

La demarcació de Tarragona té un poble amb un nom molt peculiar. I és que el seu origen bíblic fa que desperti la curiositat de tots els seus visitants. Actualment, pertany a l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Tortosa, a la comarca del Baix Ebre i compta amb poc més de 3.000 habitants.

El seu encant va més enllà del seu nom i s'ubica en un dels millors llocs del Delta de l'Ebre. Parlem de Jesús, ubicat molt a prop de la localitat de Roquetes. La tradició religiosa del municipi no es limita només al seu nom, ja que també es deu a la seva història.

Jesús, un poble amb molt llegat religiós

El nucli de Jesús va néixer al voltant d'un convent de franciscans fundat el 1429. De fet, aquest edifici portava el nom que avui bateja el poble, per això els seus orígens.

L'església parroquial de Jesús té una estructura barroca i una clara ornamentació d'estil rococó. Per tant, es converteix en un dels punts d'interès del municipi.

Imatge exterior de l´església de Jesús, Tarragona

Així mateix, prop de la localitat s'ubica un altre punt mític a la història del país. És la torre del Prior, un conjunt d'edificacions amb una torre medieval quadrada. La Casa Mare de les Germanes de La nostra Senyora de la Consolació i el convent de les Carmelites Descalces tanquen el cercle bíblic de Jesús.

Tot plegat es converteix un punt de trobada per als amants de la història. Jesús s'ubica al marge dret del riu Ebre, per la qual cosa les activitats fluvials són un altre dels atractius de la localitat.

No és l'únic poble amb aquest nom

Resulta que aquest poble de Tarragona no és l'única localitat amb aquest nom. De fet, si busques al mapa pots trobar un altre Jesús, aquesta vegada, a les Illes Balears. De la mateixa manera que el poble català, aquest nucli de població es va fundar arran d'una església.

A partir d'aquí, els carrers, cases i serveis van anar creixent fins a convertir-se en petites localitats on viure còmodament.

Catalunya amaga múltiples pobles amb encant a cadascun dels seus racons. Un bon exemple d'això és Talamanca, amb només 200 habitants i una història medieval que deixa tots els visitants sense alè.

➡️ Actualitat

Més notícies: