Fotografia de César Alierta, expresident de Telefónica, en blanc i negre i amb una cinta negra
ACTUALITAT

Perd la vida César Alierta, expresident de Telefónica

César Alierta, qui va ser president de Telefónica entre els anys 2000 i 2016, ha mort a l'edat de 78 anys

César Alierta, qui va ser president de Telefónica, ha perdut la vida aquest dimecres, 10 de gener, als 78 anys a Saragossa, la seva ciutat natal. L'empresari aragonès estava hospitalitzat en estat molt greu d'una complicació de la malaltia respiratòria que patia des de feia un temps.

César Alierta va ser el president executiu de Telefónica durant 16 anys, des del 2000 fins al 2016. Tot i això, encara que va deixar d'estar al capdavant de l'empresa de telecomunicacions fa vuit anys, va continuar a la Fundación Telefónica fins al 2022.

La causa de la mort, una malaltia respiratòria

César Alierta ha mort com a conseqüència d'una malaltia respiratòria que patia als 78 anys. Durant els darrers dies, havia presentat un agreujament en la seva salut.

Es trobava hospitalitzat d'extrema gravetat en una clínica de Saragossa des del Nadal passat, quan va començar a presentar greus problemes respiratoris.

Cal destacar que l'empresari ja va patir un greu sotrac de salut l'estiu del 2020, quan va haver d'ingressar a un hospital de Madrid després de dues aturades cardíaques. Tot i la gravetat dels fets, l'expresident de Telefónica es va poder recuperar plenament, superant un coma induït.

També anteriorment havia patit una angina de pit i s'havia sotmès a algunes intervencions quirúrgiques per superar diferents episodis cardiovasculars.

Va ser president de Telefónica durant 16 anys

César Alierta va destacar per ser una de les personalitats més rellevants a principis de segle. Especialment, per la tasca al capdavant d'una de les empreses de telecomunicacions més importants del país, Telefónica.

César Alierta va ser el seu president durant gairebé 16 anys, des del juliol de l'any 2000 fins a l'abril del 2016. Tot i que no va deixar del tot la multinacional, ja que seguia al capdavant de la Fundación Telefónica fins fa dos anys.

També va liderar el Consell Empresarial per a la Competitivitat, ara ja desaparegut. Però que, durant uns quants anys, va aconseguir aglutinar grans empreses del país per aconseguir la recuperació econòmica i forjar una confiança internacional a Espanya.

Tot i això, abans d'esdevenir el president de Telefónica, César Alierta va fer els seus primers passos a Banco Urquijo i a l'Associació Espanyola del Mercat de Valors (AEMV). També va presidir la Tabacalera entre els anys 1991 i 1996, que va acabar fusionant-se amb Altadis.