Muntatge de grup de coloms sobre una barana i cercle amb home tapant-se la cara amb les mans amb desesper
ACTUALITAT

Malson veïnal per la mudança dels coloms del Camp Nou

Després de l'inici de les obres al Camp Nou, una colònia de coloms s'ha traslladat a un edifici de les Corts

Si tractem de trobar l'animal més aparentment inofensiu alhora que molest en una ciutat, segurament pensaríem en les rates o les paneroles. Però no més lluny de la realitat, el que de debò acaba sent un infern són els coloms. Tot i ser des de sempre un element més, les seves grans aglomeracions poden arribar a ser un malson per als residents de la zona.

Aquest és el cas dels veïns del número 96 de les Corts a Barcelona, on una gran agrupació de coloms s'ha instal·lat recentment a la façana de l'edifici. Segons expliquen, des de l'inici de les obres del Camp Nou, situat a prop del lloc, aquesta colònia d'animals s'ha traslladat a casa seva i els fa la vida impossible.

Un problema sanitari

Els veïns de la finca expliquen que entrar i sortir s'ha convertit en una odissea i que alguns ni poden obrir les finestres de la quantitat d'excrements que hi ha. La quantitat de coloms és tan gran que podrien suposar, a banda d'una molèstia per als veïns, un problema sanitari.

Imatge de diversos coloms junts a un dels espais de Plaça de Catalunya a Barcelona
Les aglomeracions de coloms en llocs públics o privats és un problema a abordar a les grans ciutats. | Europa Press

Alguns dels veïns han intentat prendre cartes a l'assumpte, instal·lant inhibidors que puguin espantar les aus. Tot i això, no han aconseguit l'efecte desitjat per ara.

L'Ajuntament assegura que no hi pot fer res

Els afectats han reclamat a l'ajuntament que prengui mesures. Entre les propostes, estaria col·locar una xarxa per evitar que els coloms es col·loquin a l'edifici.

Tot i això, a l'última Audiència Pública del districte de les Corts, l'ajuntament va dir que no podia fer res. Va ser amb la pregunta d'un dels veïns afectats, el regidor David Escudé va respondre que no tenen solució per evitar “que els coloms de la ciutat caguin al seu terrat”. Alhora, assegurava que des del consistori ja s'apliquen totes les polítiques respectuoses amb el medi ambient per intentar evitar que es generin més colònies.

Aquesta resposta ha indignat alguns ciutadans que es mostren incrèduls davant la resposta de l'ajuntament i així ho han expressat a les xarxes socials.