Imatge dels alcaldes, presidents i mandataris de consells comarcals que conformen l?Àrea Metropolitana de Tarragona
ACTUALITAT

Primer pas per a l'Àrea Metropolitana de Tarragona

L'AMT neix amb la finalitat de millorar en matèria de mobilitat, serveis, economia, transports i energia

L'Àrea Metropolitana de Tarragona (AMT) ha constituït el grup impulsor. El projecte, que va fer els seus primers passos dijous, 14 de desembre, neix amb la finalitat de millorar la mobilitat, els serveis, l'economia, el transport i l'energia al territori.

Aquest, així mateix, estarà integrat per Tarragona, Reus, Cambrils, Salou, Vila-seca, Canonja, Valls i Constantí. També el conformen els consells comarcals del Baix Camp i del Tarragonès; així com la Diputació de Tarragona i la Delegació del Govern a Tarragona.

L'AMT —que en un futur té previst donar entrada a més municipis— comptarà, de moment, amb quatre grups temàtics. Que seran territori, desenvolupament econòmic i social; mobilitat i sostenibilitat.

L'objectiu serà crear una eina que permeti millorar la cooperació intermunicipal. En altres paraules, l'AMT té com a objectiu millorar el territori en matèria de transport, serveis, economia, sostenibilitat o acció social.

L'AMT i els seus quatre grups temàtics

La nova Àrea Metropolitana es desglossarà amb els quatre grups ja esmentats. El primer serà el de territori, de plantejament bàsicament urbanístic. El segon, de desenvolupament econòmic i social, vetllarà per atraure noves inversions i treballarà amb tot el relacionat amb polígons industrials.

El tercer es referirà a la mobilitat, cercant millorar la comunicació entre els municipis del territori. I finalment, el quart centrarà la seva activitat en la sostenibilitat. Treballarà per la gestió de l'aigua (independentment del Consorci d'Aigües de Tarragona ), d'energia i de residus urbans.

Imatge de Sandra Guaita, Noemí Llauradó, Àngel Xifré i Rubén Viñuales a la conformació de l'AMT

El territori, junt, per un mateix objectiu

El grup impulsor estarà conformat per Diputació de Tarragona i la seva presidenta, Noemí Llauradó i el vicepresident Diputació i alhora alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales. El grup també l'integrarà l'alcaldessa de Reus, Sandra Guaita.

També hi seran Dolors Farré, alcaldessa de Valls; Pere Segura, alcalde de Vila-seca i Òscar Sánchez, de Constantí. Alhora, el grup també el constitueixen Roc Muñoz, de la Canonja; Alfredo Clúa, de Cambrils i Pere Granados, de Salou.

Així mateix, el grup estarà integrat també pel delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona, Àngel Xifré. Així com els presidents dels consells comarcals del Tarragonès, Salvador Ferré; i del Baix Camp, Ernest Roigé.

Un primer pas

El de dijous, 14 de desembre, va ser un primer pas. De fet, en la constitució del grup impulsor —on hi van assistir tots els seus representants, menys Pere Granados, de Salou— es va presentar un primer estudi sobre l'AMT.

L'estudi, a càrrec de l'empresa independent (Idencity), permet saber en quin punt es troba el territori actualment. Detectar el moment actual en les matèries tractades per aplicar canvis futurs.

Finalment, el grup impulsor ha acordat que es reunirà quadrimestralment. Serà a partir d'aquestes trobades que començaran a treballar amb les comissions tècniques sectorials en matèria de territori, desenvolupament econòmic i social; mobilitat i sostenibilitat.

Cada comissió serà presidida per un alcalde i dirigida per tècnics. Ja siguin, en aquest cas, d'ajuntaments, de la Generalitat, de la Diputació o de la URV.

➡️ Actualitat

Més notícies: