L'obra arquitectònica de Gaudí a Barcelona que pots visitar de franc: només un dia
Les persones que vulguin visitar aquest llegat del català hauran de reservar al web per assegurar-se la seva entrada
Antoni Gaudí va ser un referent al món de l'arquitectura i dècades després de la seva mort, les seves obres segueixen causant sensació. Un exemple és un dels seus parcs més emblemàtics de Barcelona. Pocs aprecien que, a més, es pot de manera gratuïta i admirar algunes de les obres del de Reus.
La seva popularitat continua intacta, malgrat el pas dels anys. Per això qualsevol cosa que porti el cognom Gaudí segueix atraient milers de persones. N'és un exemple el del Palau Güell, una de les joies arquitectòniques més destacades de Barcelona.
Tal com han avançat des de TimeOut, ara obrirà les portes de manera gratuïta en una jornada especial amb motiu de la Diada de Catalunya. Aquest esdeveniment que permet als ciutadans redescobrir el llegat de Gaudí oferirà una oportunitat única per conèixer l'edifici per dins. Tot i això, tots els que estiguin interessats a fer la visita sí que hauran de reservar a través de la pàgina web oficial.
Gaudí i la seva màgia al centre de Barcelona
Ubicat a prop del final de la Rambla, el Palau Güell ha estat una destinació freqüentada per turistes, molts dels quals desconeixen la importància històrica del seu creador. Així i tot, a ningú se li escapa que la seva bellesa i originalitat el fan més que mereixedor de ser declarat patrimoni de la humanitat.
El Palau Güell va ser encarregat per l'empresari Eusebi Güell, que va demanar a Gaudí una obra solemne i ostentosa. Des de l'entrada, dissenyada per permetre el pas de cavalls i carruatges, fins a la distribució interna al voltant d'una xemeneia cònica.
Cada estança de l'edifici reflecteix la riquesa i l'elegància dels materials utilitzats, com el marbre i la fusta noble. Tot i el seu aspecte exterior sobri, l'interior és un desplegament de columnes, vidrieres i mobiliari ornamentat.
Així com una impressionant cúpula al saló central, les perforacions de les quals en forma d'estrella permeten l'entrada de llum, simulant un cel estrellat. Un dels aspectes més singulars del Palau Güell és el soterrani, on hi ha cavallerisses àmplies i peculiars. Aquest espai compta amb columnes d'obra vista que imiten la forma de bolets.
De la mateixa manera, al terrat, es poden admirar les icòniques xemeneies de colors, decorades amb la tècnica del trencadís, un recurs que Gaudí empraria en moltes de les seves obres posteriors.
Una oportunitat única per conèixer l'obra de Gaudí
Per a aquells que no aconsegueixin obtenir una entrada aquesta vegada, el Palau Güell ofereix altres jornades de portes obertes al llarg de l'any. Aquestes inclouen dates significatives com l'11 de febrer (Santa Eulàlia) o el 23 d'abril (Sant Jordi). També la Nit dels Museus, el 20 de maig (festa local) i el 24 de setembre (La Mercè).
A més, el palau obre de franc el primer diumenge de cada mes, sempre que les entrades es reservin amb anticipació. Amb aquesta iniciativa, el Palau Güell cerca acostar el seu patrimoni als ciutadans. Permeteu que més persones descobreixin la riquesa artística i arquitectònica d'un dels edificis més emblemàtics de la ciutat de Barcelona.
Més notícies: