Home pensatiu amb una imatge ampliada de la icona de l'App Store en un fons tecnològic.
ACTUALITAT

Aquesta és la nova aplicació de mòbil que està arrasant a Catalunya: és al top 1

Descobreix Catalunya d'una manera única i recolza el turisme local mentre contribueixes a la sostenibilitat de la regió

Actualment, hi ha milers d'aplicacions mòbils que ofereixen tota mena de serveis, des de jocs i entreteniment fins a viatges i educació. Cada dia sorgeixen noves aplicacions que prometen revolucionar diferents aspectes de la nostra vida.

Avui parlem d'una aplicació que promet canviar el món dels viatges dins d´Espanya, especialment a Catalunya. Aquesta app no només ha aconseguit el lloc número 1 a la seva categoria, sinó que també està causant furor entre els usuaris.

Municipis Visitats Catalunya: l'aplicació que es corona amb el top 1

L'origen de 'Municipis Visitats Catalunya' es remunta a una sol·licitud d'un usuari a través de X, que va expressar la necessitat d'una aplicació que permetés marcar tots els municipis de Catalunya on havia estat.

En resposta a aquesta demanda, Pol Fernández Martí, un informàtic català, va desenvolupar la primera versió de l'aplicació en un temps rècord. Disponible tant per a iOS com per a Android de forma gratuïta, l'aplicació presenta un mapa interactiu de Catalunya dividit als 947 municipis.

Cada municipi canvia de color quan es marca com a visitat, i un comptador mostra el percentatge del territori català explorat, incentivant així els usuaris a augmentar les visites.

Un llançament reeixit i la reacció a xarxes socials

Poc després del seu llançament va aconseguir escalar ràpidament al cim de les aplicacions de viatges més descarregades a Catalunya, superant fins i tot plataformes consolidades com Renfe, Booking i Airbnb.

L'èxit es va veure acompanyat per una entusiasta reacció a les xarxes socials, on els usuaris van elogiar la utilitat de l'aplicació i van expressar la seva sorpresa per no haver-la descobert abans.

A més de facilitar l'exploració personalitzada de Catalunya, 'Municipis Visitats Catalunya' també promou el turisme sostenible en desviar l'atenció de les destinacions turístiques més populars cap a municipis menys coneguts.

Aquesta iniciativa no sols enriqueix l'experiència de viatge dels usuaris, sinó que també contribueix a descongestionar les àrees més saturades, com ara Barcelona. Responent a la necessitat d'equilibrar el turisme, estan desenvolupant una aplicació sota el Pla d'Espais de Gran Afluència, que alertarà els visitants sobre la saturació a llocs emblemàtics, fomentant una distribució més equitativa dels turistes.

Mapa de Barcelona amb diverses àrees destacades en diferents colors, incloent Camp Nou, Park Güell, Turó de la Rovira, Pg. de Gràcia Pl. Catalunya, Sagrada Família, Les Glòries, Mercat de Sant Antoni, La Boqueria La Gardunya, Sant Pere Santa Catarina La Ribera, Rambla del Poble Nou, Montjuïc – Poble Sec, Front Litoral, Barceloneta i Parc del Fòrum.

'Municipis Visitats Catalunya' ha demostrat ser molt més que una simple aplicació de viatges; representa una poderosa eina per a l'exploració personal i el foment del turisme responsable a Catalunya.

➡️ Actualitat

Més notícies: