Un nou restaurant català entra a la Guia Michelin: no és a Barcelona
El restaurant Hiu de Cambrils ha aconseguit colar-se a les recomanacions de la Guia Michelin 2024
Grans notícies per a un restaurant català. L'Hiu, del xef Sergi Palacín, ha aconseguit per al seu establiment ubicat a Cambrils (Tarragona) una gran distinció de part de la Guia Michelin.
I és que el restaurant ha estat seleccionat a l'edició del 2024 de la famosa Guia Michelin, segons ha avançat el Diari de Tarragona. L'Hiu apareix, d'aquesta manera, com a 'restaurant recomanat' tan sols un any després que el restaurant obrís les portes a Cambrils.
Un restaurant de Cambrils, recomanat a la Guia Michelin
Al restaurant Hiu de Cambrils estan d'enhorabona. L'establiment del xef Sergi Palacín ha aconseguit ser seleccionat dins de la prestigiosa Guia Michelin 2024. Concretament, a la categoria de 'restaurant recomanat'.
La crítica gastronòmica, així, destacava, la creativitat i la personalitat del menú degustació d'Hiu. "Es presenta un restaurant que autodefineix la seva proposta com a inquieta i que trasllada els sabors de Bangkok al centre de la capital gastronòmica de la Costa Daurada", han definit el restaurant de Sergi Palacín des de la Guia Michelin.
A més, no han dubtat a destacar a la Guia Michelin del xef "les seves pròpies barreges als curris, així com fermentats, vinagres a partir de kombutxes... i també recol·lectar ingredients molt presents a la zona, com el fonoll de mar, però que resulten poc habituals a la carta".
La Guia Michelin es fixa a Cambrils
D'aquesta manera, l'Hiu, que com ha destacat la mateixa Guia Michelin és un terme que es refereix al fet d'estar afamat en tailandès, se suma als restaurants Bresca o Miramar després de ser recomanat per la prestigiosa guia gastronòmica francesa.
I és que és Cambrils qui s'emporta, sens dubte, el reconeixement més gran, de moment, per part de la Guia Michelin. Els restaurants d'aquest municipi de la Costa Daurada Panal i Miramar ja compten amb una estrella Michelin, mentre que Rincón de Diego i Restaurant Bosch, amb dues.
Però no és l'única distinció que aconsegueix el xef Sergi Palacín del restaurant Hiu. Només fa unes setmanes aconseguia quedar com a finalista dins del concurs 'Cuiner de l'Any 2024', a més d'una altra recomanació de la Guia Repsol.
Més notícies: