Muntatge d'agents de la Gendarmerie d'esquena i cercle amb un nen abandonat tapant-se la cara amb les mans
ACTUALITAT

Un nen de 9 anys és abandonat durant 2 anys per la seva mare i sobreviu a França

El nen es va alimentar sol i va continuar acudint a l'escola malgrat viure 2 anys sol a casa sense calefacció ni electricitat

La mare d'un nen de 9 anys ha estat condemnada a 18 mesos de presó i 6 de vigilància electrònica per abandonar el seu fill a casa durant dos anys. Els fets van tenir lloc a la població francesa de Nersac, on entre els anys 2020 i 2022 el nen va haver d'apanyar-se tot sol. La mare no dormia a casa ni el portava a l'escola.

El menor va sobreviure menjant pastissos i llaunes fredes i robant tomàquets del balcó del pis de protecció oficial on viu, segons informa Charente Lliure. Va passar temporades sense calefacció ni electricitat, obligat a dormir amb tres edredons i a rentar-se amb aigua freda. El més sorprenent és que al centre d'estudis no van notar res, ja que el nen assistia a l'escola i asseguren que era bon alumne.

Els veïns l'ajudaven a alimentar-se, fins que un va denunciar anònimament als gendarmes la situació. Els investigadors van descobrir que la mare vivia amb la seva parella a Sireuil, a cinc quilòmetres del fill. Aquesta el visitava de vegades per portar-li una mica de menjar.

Tot i això, la mare va negar els fets tant durant la investigació com en el judici. Encara que ho va negar, els veïns van confirmar els fets i els gendarmes van trobar una nevera buida i res de roba adulta al pis del nen.

El nen finalment ha estat col·locat en una família d'acollida i ja no vol veure a la seva mare, segons el medi regional. La mare ha estat condemnada a 18 mesos de presó i 6 de vigilància electrònica per “abandonament d'un menor que en compromet la seguretat” i amb obligació de sotmetre's a tractament.

Un nen de 12 anys és abandonat a La Rioja

Un cas similar va tenir lloc el mes de novembre passat, quan la Guàrdia Civil va detenir una dona de 49 anys per abandonament temporal d'un menor a La Rioja. En aquest cas, la víctima va ser el fill de 12 anys durant tres dies. Les autoritats van rebre l'avís per part dels treballadors socials sobre la situació de desemparament que patia un noi que es trobava sol a casa.

El menor va explicar als agents que feia tres dies que estava sol perquè la seva mare havia marxat a una localitat de Valladolid per arreglar uns temes. Mentrestant, la mare li havia deixat 20 euros, amb la calefacció espatllada i amb tan sols sis ous, un paquet de salsitxes i un cartó de llet a la nevera.

Dona detinguda per la Guàrdia Civil a la Rioja per abandonar el seu fill durant tres dies
Dona detinguda per la Guàrdia Civil a la Rioja per abandonar el fill durant tres dies. | Guardia Civil

La mare va ser localitzada, detinguda i posada en llibertat amb càrrecs. D'altra banda, el noi va ser derivat al servei de protecció de menors de la Conselleria de Polítiques Socials del Govern de La Rioja.