Muntatge a fer a Barcelona noia pensativa sobre fons de vista aèria de Barcelona desenfocat i cercles amb orquestra, cap de drac xinès, foguera a Barri de Gràcia i espectacle de llum
ACTUALITAT

Els 6 plans que pots fer gratis a Barcelona aquest 2024

Per a aquells que després de Nadal no vulguin gastar, però sí passar-s'ho bé, els oferim sis propostes diferents per fer a la capital catalana

Després d'unes festes de Nadal amb menjars familiars i plans amb amics, segurament a la majoria la tornada a la rutina es converteix en un gerro d'aigua freda. A més, per si no n'hi hagués prou, entre menjars i regals els estalvis han minvat i la nostra butxaca demana uns mesos de calma. És per això que podem optar per diferents propostes gratuïtes que ens ofereix, en aquest cas, Barcelona.

La Vuitena de Bruckner

Pels amants de la música no us podeu perdre la Vuitena Simfonia d'Anton Bruckner, interpretada pels Grans Conjunts. És un projecte de l'Escola Superior de Música de Catalunya que involucra tant alumnes com professors del centre. Aquesta es durà a terme a l'Auditori localitzat a l'Eixample, carrer de Lepant, 150, el 25 de gener.

Orquestra simfònica de l'ESMUC
Grans Conjunts 2020. | ESMUC

Foguerons de sa Pobla a Gràcia

I entre el 23 i el 28 de gener se celebrarà la festivitat de Sant Antoni Abat amb els Foguerons de Sant Antoni. Una tradició arribada des de Mallorca l'any 1993 i, que des de fa 30 anys, ja és un clàssic al barri de Gràcia.

L'acte central, el dia de les fogueres, es durà a terme el darrer dissabte del mes, concretament el 27 de gener. Aquell dia s'encendran fogueres a diferents punts del barri com les places de la Vila, el Diamant i de la Virreina. A més, durant el dia es portaran a terme mercats i actuacions folklòriques.

Foguerons de sa Pobla de Gracia
Foguerons de sa Pobla de Gràcia. | Ajuntament de Barcelona

Mapping a la Casa Batlló

La Casa Batlló prepara un mapping, un espectacle de llum que es farà sobre la façana d'una de les obres més conegudes d'Antoni Gaudí. A càrrec de l'artista argentina Sofía Crespo i amb l'ús de la intel·ligència artificial, oferirà un espectacle visual anomenat 'Structures of Being'.

L'espectacle es durà a terme el dissabte 27 de gener a les 21.00 h i el diumenge 28 de gener a les 19.00 h.

Sofía Crespo, autora del mapping de la Casa Batlló
Sofia Crespo, autora del mapping de la Casa Batlló. | Casa Batlló

Llum BCN 2024

El Poblenou tornarà a acollir el Festival Llum BCN entre el 2 i el 4 de febrer. Aquest estarà obert a partir de les 18.30 h fins a les 23.30 h, excepte el diumenge que tancarà a les 23.00 h. L'esdeveniment transformarà els carrers del Poblenou en espais amb llum pròpia que acullen artistes nacionals i internacionals, escoles de disseny i arquitectura, entre d'altres.

A més, també es durà a terme la 5a edició de l'Off Llum BCN. Aquest es compondrà d'11 instal·lacions lumíniques d'artistes multidisciplinaris que experimenten amb la llum.

Espectacle lumínic Range in Between, de Llum BCN 2024
Range in between és un dels múltiples espectacles del Llum BCN 2024. | Llum BCN

Any Nou Xinès 2024

El 3 de febrer es durà a terme la celebració de l'Any Nou Xinès, que dona la benvinguda a l'any del Drac de Fusta. Un ésser mitològic que simbolitza honor, poder i prestigi i un material que significa imaginació, adaptabilitat, progrés i energia vital. L'acte central es durà a terme al passeig Lluís Companys i a l'Arc de Triomf amb espectacles entre les 10.00 h i les 20.00 h.

Cap de drac de celebració de l'Any Nou Xinès a Barcelona
Any Nou Xinès a Barcelona. | Ajuntament de Barcelona

Primavera Sound 2024

I ja anant-nos-en uns mesos més endavant, el Primavera Sound 2024 s'inaugurarà el 29 de maig al Parc del Fòrum. Aquest comptarà amb grups variats com Stella Maris, Phoenix, Tropical Fuck Storm, Ratboys i Maria Jaume.

Phoenix, grup que actua al Primavera Sound 2024
Phoenix | Primavera Sound