Plànol general del cinema comèdia a Barcelona amb transeünts a la vorera
ACTUALITAT

Tanca sobtadament i després de 60 anys l'històric cinema Comèdia de Barcelona

La multinacional Yelmo Cines ha gestionat la sala des de l'any 2017, fet que molts usuaris comenten no ha fet que millorin les instal·lacions

L'històric cinema Comèdia dirà adeu als seus espectadors el pròxim diumenge 14 de gener. Així ho ha avançat el compte de X 'Sala Oberta'. ''BOMBA: El Cinema Yelmo Comèdia de Barcelona tancarà aquest diumenge 14 de gener.'' L'establiment es troba al cor de Barcelona, al passeig de Gràcia amb Gran Via de les Corts Catalanes, on des de fa més de 60 anys s'han projectat tota classe de pel·lícules a les seves 5 sales.

Trajectòria

No sempre va tenir la mateixa finalitat, la sala va ser, fins al 1934, una residència particular, conegut com a Palau Marcet. Va ser aleshores quan es va adaptar a teatre, amb el nom Teatre Comèdia. Als 60 va fer el seu últim gir adaptant-se com a sala de cinema, i ràpidament es va convertir en un dels cinemes més importants de la ciutat comtal.

A causa de la demanda, l'any 1983 es van començar les obres per ampliar-ne l'espai. I el 1995 es va ampliar a les 5 sales que té actualment.

Tot i això, no tot ha estat un camí de roses. Aquests darrers anys, l'empresa Yelmo Cines ha estat l'encarregada de gestionar el llegendari espai. Va agafar les regnes el juny del 2017, però des de llavors el cinema, com destaquen molts usuaris, no ha tingut un bon manteniment. Fet que ha fet que el seu públic s'hagi disminuït notablement.

Ara el seu futur és del tot incert, ja que encara que sabem que tanqués les portes aquest diumenge, qui sap quin altre establiment podrem trobar a la mateixa ubicació. Alguns internautes parlen d'un futur traspàs de les sales a una altra empresa per gestionar-les correctament o renovar-les. Només el temps dirà què oferirà per al Palau Marcet.