Lucía, l'extreballadora de GoXo que ha obert un curiós restaurant a Barcelona
Tres populars cuiners s'uneixen per donar fruit a un nou concepte de gastronomia de carrer en plena ciutat
Un nou restaurant acaba d'aterrar a Barcelona i està disposat a omplir els carrers d'olor i sabor. Es tracta de Choripa, un negoci en homenatge al choripan, el típic entrepà de xoriço crioll sud-americà. La seva arribada no ha estat fruit de la casualitat, sinó del treball i l'esforç dels seus creadors.
Una és Lucía Aguilar, peruana i extreballadora del restaurant el Goxo, de Dabiz Muñoz. Per tant, professionalitat i creativitat no n'hi falta. El restaurant s'ubica en un petit local a peu de carrer a Travessera de Gràcia 202B.
Un restaurant que remourà la gastronomia de Barcelona
Des d'allà, es podrà degustar l'autèntic xoriço crioll pensat i elaborat amb tot detall perquè sigui una explosió pel paladar. Així ho ha explicat la mateixa Lucía en declaracions a Time Out. "Vam estar cinc mesos fins a trobar la recepta del xoriço crioll perfecte", assegura.
El pa tampoc no és un qualsevol, ja que es tracta d'un francès amb prou molla perquè aguanti el greix i el sabor de la carn i les seves salses. Chimichurri i la salsa criolla amb chiles chipotle i havaner lactofermentat són dues de les propostes líquides per acabar d'adornar aquest entrepà únic.
Tot això es pot comprar i menjar per tot just 8,50 euros, un preu molt assequible per a tothom. D'aquesta manera, el restaurant vol convertir-se en una referència gastronòmica a Barcelona. Sobretot, per a aquella clientela que li agrada menjar drets i sense gaires luxes.
Tres cuiners de referència
Lucía Aguilar no ha emprès aquest negoci sola, sinó que ho ha fet amb altres grans cuiners. Pablo Lagrange i Ricardo Mateo formen al costat de la peruana el trio perfecte per fer d'aquest restaurant un referent a Barcelona. Sortir de la bombolla de l'alta cuina ha estat essencial perquè aquests tres cuiners posessin els peus sobre la terra i endevinessin què agrada menjar a la gent.
Així que aquest nou restaurant a Barcelona es presenta com una nova oportunitat per obrir nous horitzons. És possible que Lucía hagi adquirit la seva passió pel menjar de carrer de Dabiz Muñoz.
Tot i que és un dels millors xefs del món, el cert és que el marit de Cristina Pedroche gaudeix amb qualsevol lloc gastronòmic. També és generós i sovint explica algunes de les seves receptes més emblemàtiques.
Més notícies: