Fotomuntatge amb un fons del Museu Thyssen i al capdavant una rodona vermella amb el render de Sant Feliu de Guíxols i un mapa amb una bandera catalana
ACTUALITAT

La inesperada notícia que acaba de donar el Museu Thyssen a Catalunya

El museu dedicat a la col·lecció de pintura catalana de Carmen Thyssen obrirà pròximament en una ciutat catalana

Catalunya està a punt de viure un canvi molt inesperat. El Museu Nacional Thyssen-Bornemisza, més conegut com a Museu Thyssen, que actualment es troba a Madrid, Màlaga i Andorra, s'instal·larà finalment també a Catalunya.

Així ho revelava fa algun temps l'alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas. El Museu Thyssen preveu obrir les portes pròximament, després d'una inversió d'uns 12 milions d'euros.

El Museu Thyssen aterra a Catalunya

Bones notícies per a Catalunya. El nou Museu Thyssen s'ubicarà a Sant Feliu de Guíxols, al Baix Empordà. El municipi de Girona ja era la ubicació de l'Espai Carmen Thyssen, inaugurat l'any 2012, on es duien a terme exposicions temporals fins al 2022.

Tot i això, després de l'última exposició, (In)visible, es va anunciar un projecte de remodelació del local. Aquest incloïa ampliar el Monestir de Sant Feliu de Guíxols. I és que serà aquesta ni més ni menys que la nova seu del nou Museu Thyssen a Catalunya, segons va anunciar fa uns quants anys l'Ajuntament del municipi gironí.

Captura d'un render el Museu Thyssen a Sant Feliu de Guíxols

Quan obrirà les portes el nou Museu Thyssen

Tot i això, encara caldrà esperar un temps per poder gaudir del Museu Thyssen a Sant Feliu de Guíxols. Com va assegurar l'alcalde la ciutat, serà el 2025 quan el museu finalment obri el públic.

Per això, el monestir serà acabat amb un claustre i comptarà amb fins a dues plantes a través del Projecte Arquitectònic del futur Museu Thyssen de Sant Feliu de Guíxols.

Aquest acollirà "un fons permanent de pintura catalana dels segles XIX i XX de la baronessa Carmen Thyssen Bornemisza", segons van revelar al seu moment a través de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols. Com van assegurar, a més, una part d'aquesta col·lecció ja s'ha anat exposant durant els darrers anys a l'Espai Carmen Thyssen.

De fet, la mateixa localització de l'antic Espai Carmen Thyssen podria haver influït per instal·lar ara el museu, que només té dues seus més a Espanya. Concretament, a Madrid i a Màlaga. El tercer Museu Thyssen, però, ja és fora del país, a Andorra.

S'espera que després de l'obertura del Museu Thyssen a Sant Feliu de Guíxols acabi obtenint la mateixa importància que els esmentats de Màlaga i Andorra.

➡️ Actualitat

Més notícies: