Muntatge vídeo Hospitalet del Llobregat
ACTUALITAT

Imatges del calvari quotidià d'uns veïns a Catalunya per l'incivisme

L'Hospitalet, governat pel PSC, és un dels llocs on els veïns se senten més insegurs

Diuen les darreres dades de la seguretat que els actes delictius s'han desplaçat cap a la perifèria i que els veïns de l'Hospitalet i Badalona se senten més insegurs que els de Barcelona. Als problemes d'inseguretat s'hi uneix l'incivisme creixent. Unes imatges que circulen a les xarxes socials mostren el calvari quotidià que han de patir els veïns de l'Hospitalet.

“Si ets veïns de l'Hospitalet els dominicans no et deixaran dormir fins a les 6 del matí”, afirma qui puja el vídeo. Coses del progrés socialista, afegeix, referint-se a l'alcaldessa del PSC, Núria Marín. A les imatges hi ha una gran quantitat de gent a les portes d'un bar a altes hores de la matinada.

“Quan et passis per Reus”, respon un internauta, “quedarà amb la boca oberta, tenen un bar dominicà on sempre hi ha baralles”. Es pot llegir un altre missatge irònic que diu “quina forma tan bonica de cotitzar que tenen aquests senyors”. Altres es pregunten on és la policia, i per què no es garanteix el descans dels veïns.

Incivisme, soroll i inseguretat

No és la primera vegada que els ciutadans de l'Hospitalet es queixen de l'incivisme i del soroll als bars. Aquest estiu van proliferar les denúncies a les xarxes socials i als grups de whatsapp per actes incívics en carrers, parcs i portals d'habitatges. Això es reflecteix en la brutícia de la via pública, però també als escàndols a altes hores de la nit que impedeixen dormir a la resta dels veïns.

El cansament i el cansament dels veïns es reflecteixen en la baixa participació electoral de les darreres municipals. Ni la meitat van anar a votar, demostrant no només la seva indignació sinó la seva desafecció política perquè no confien en cap partit. S'escampa la sensació que alguns barris s'han convertit en llocs sense llei i que la cosa ja no té solució.

El 2022 hi va haver més de 500 denúncies per soroll i incivisme en 300 bars de la localitat. Diverses van ser per excedir l'aforament o per no respectar els horaris de tancament. Les imatges recents demostren que el problema no només ha disminuït sinó que ha augmentat deixant moltes persones indefenses davant d'aquesta situació.

➡️ Actualitat

Més notícies: