Nau industrial de color blanc amb una porta oberta i un camió a dins. És la sucursal de Vicens Vives
ACTUALITAT

L'editorial Vicens Vives vol fer fora el 25% de la seva plantilla

L'editorial catalana ha anunciat un ERO que afecta 82 persones després d'haver-se compromès a no tenir baixes fins al 2030

L'Editorial Vicens Vives , especialitzada en la publicació de llibres educatius és notícia en anunciar la implementació d'un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) per motius econòmics.

La mesura impactarà 82 treballadors, xifra que representa aproximadament el 25% de la plantilla total distribuïda a nou centres al llarg d'Espanya. L'epicentre d'aquesta reestructuració se situaria a Barcelona, on es preveuen 52 acomiadaments.

Vicens Vicens, tensionada internament

La direcció de l'editorial ha justificat aquesta decisió al·legant un "context incert" derivat del calendari d'implementació de la Llei orgànica de modificació de la Llei orgànica d'educació (LOMLOE). A més, assenyalen un descens en la demanda, una forta competència i les dificultats enfrontades pel sector com a factors clau que han contribuït a una disminució constant a les vendes.

Tot i això, la mesura ha estat rebuda amb fortes crítiques per part del sindicat CCOO , que la qualifica com "injustificada i desproporcionada".

L'ERO de Vicens Vives

El comitè d'empresa ha expressat el seu descontentament per l'"escassa documentació proporcionada per la direcció", i ha denunciat "falta de transparència i l'absència d'un diàleg de bona fe". Aquesta situació s'agreuja en recordar., asseguren, un acte de conciliació de l'any passat, durant el qual la direcció va afirmar que les úniques baixes previstes fins al 2030 serien les jubilacions naturals.

Moment delicat per al sector editorial català

Aquest anunci sorgeix en un moment delicat per al sector editorial català, marcat per la implementació recent d'un ERO al Grup Enciclopèdia. El director general, Joan Abellà, va confirmar la preparació d'un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que afectarà els 112 empleats. Les necessitats financeres del grup pugen a 15 milions d'euros, mentre enfronta deutes amb l'Institut Català de Finances (ICF) i entitats bancàries.

Imatge de l'exterior de les oficines de Grup Enciclopèdia amb una columna grisa alta amb el nom de la marca
El Grup Enciclopèdia enfronta una greu crisi financera | Wikipedia