Plànol general del llac del Parc de l'Espanya Industrial que té l'aigua verda i moltes escombraries

ACTUALITAT

Denuncien el lamentable estat d'un conegut llac de Barcelona

Els veïns s'han queixat de la situació on es troba el llac del Parc de l'Espanya Industrial de Barcelona

El Parc de l'Espanya Industrial està situat al districte de Sants-Montjuïc de la ciutat de Barcelona. Va ser construït l'any 1985 i reformat a fons, posteriorment, el 2009. No obstant això, durant aquests darrers anys, els veïns del barri han denunciat el deplorable estat en què es troba.

Les crítiques se centren, sobretot, en el llac que es troba a l'interior del parc. Ahir, un usuari d'X —abans Twitter— va fer una publicació en la qual mostrava dues fotografies d'aquesta localització. En aquestes, es pot apreciar l'aigua del llac estancada, molt bruta i plena d'escombraries.

“Així he trobat el llac del Parc de l'Espanya Industrial, a Sants. Se m'encongeix el cor”, apunta el tweet.

Els veïns fa anys que denuncien aquesta situació

En aquesta publicació, l'usuari @Bcnsingular es lamentava sobre aquest fet. Altres usuaris han reaccionat a la publicació queixant-se de la situació del parc en general i, més concretament, del llac que en forma part.

Aquestes no són les primeres queixes sobre aquest espai que s'han fet virals a les xarxes socials. De fet, des de fa temps, els veïns han denunciat la decadència en què es troba aquest espai públic. La brutícia, la deixadesa i la inseguretat que envolten el parc han acabat amb la paciència dels ciutadans.

“La decadència que es respira al Parc de l'Espanya Industrial al costat de l'estació de Sants, és increïble. Aigua estancada amb colors estranys, olors putrefactes, estructures de formigó amb ferros sortits i gespa pelada”, escrivia fa temps un altre usuari.

Les obres de reforma del parc ja han començat

Davant d'aquestes queixes, l'Ajuntament de Barcelona va decidir treballar en l'assumpte. Això va passar després de la proposta de l'Associació de veïns d'Hostafrancs i del Centre Social de Sants per reformar el parc.

La reforma del parc va ser la proposta més votada de la ciutat als Pressupostos Participatius, iniciats l'any 2020. El pressupost aprovat per tirar aquesta reforma endavant és de més d'un milió d'euros. Finalment, les obres van començar el mes de novembre passat del 2023 i s'allargaran fins al juny d'aquest any.

Amb això, es pretén millorar l'accessibilitat, ampliar les zones infantils i crear infraestructures noves que ajudin a impulsar aquesta zona de la ciutat. D'aquesta manera, el Parc de l'Espanya industrial i el seu llac tornaran a ser un espai net i segur per acollir activitats de lleure i de temps lliure dels ciutadans.