Fàbrica de Danone a Parets del Vallès
ACTUALITAT

Danone dona un gerro d'aigua freda: vol tancar la seva històrica planta a Barcelona

L'empresa francesa Danone ha comunicat avui als seus 157 treballadors la intenció de tancar la planta i ha iniciat una taula de debat amb els sindicats

Danone vol tancar la planta de Parets del Vallès, a la província de Barcelona, on treballen 157 treballadors. Fonts properes a Europa Press asseguren que l'empresa Danone ha iniciat el procés de diàleg amb els sindicats per negociar les condicions del tancament de la fàbrica.

Ha estat aquest divendres 12 de gener quan s'han engegat aquestes converses. D'aquesta manera, la companyia ha presentat a la representació dels treballadors la intenció de tancar la planta situada a Parets del Vallès. Cessament que afectaria fins a 157 treballadors.

A la planta de Danone, situada a la província de Barcelona, es produeixen marques com Oikos, Alpro o Vitalinea.

Danone en negociacions amb els treballadors

“Danone Espanya ha comunicat avui a la representació legal dels treballadors de Parets del Vallès que, després d'un període profund d'anàlisi, ha pres la decisió de començar un procés de diàleg al voltant de la proposta d'intenció de cessament d'activitat de la fàbrica”, assegurava Danone en un comunicat.

Interior de la fábrica de Danone
Els sindicats exigeixen a Danone que rectifiqui | ACN

L'empresa francesa pretén cessar l'activitat de la planta de Parets del Vallès, que porta en actiu més de quaranta anys. La multinacional ha comunicat aquest dilluns als seus 157 treballadors la decisió que han pres respecte a aquesta planta.

La companyia ha comunicat als representants dels treballadors la seva intenció de cessar l'activitat en un procés de racionalització de l'activitat i per guanyar eficiència.

Per això, Danone assegura estar disposat a un diàleg amb els representants dels treballadors per parlar sobre les opcions per afavorir la reindustrialització d'aquesta fàbrica. En aquest diàleg s'inclourà la recol·locació de treballadors “en el cas que hi hagi un comprador”.

Tot i això, els sindicats dels treballadors han declinat l'oferta i han demanat a Danone que rectifiqui. Les negociacions, que ara s'inicien entre els sindicats i l'empresa Danone, asseguren que pot durar mesos.