Una dona somrient amb la Sagrada Família de fons i un cercle vermell amb una imatge borrosa a la cantonada superior dreta.
ACTUALITAT

Les curioses postres que són tradició de Barcelona i molts han oblidat: una delícia

La gastronomia de la ciutat comtal encara conserva algunes receptes típiques que es remunten al segle passat

Barcelona és cabdal de molts costums i tradicions. Més enllà de la ciutat més turística, la capital catalana guarda als seus establiments més típics part de la seva cultura. És el cas d'unes postres típiques de Barcelona que ja només s'elaboren en una de les pastisseries més emblemàtiques.

És probable que pocs les coneguin i que només uns quants les hagin provat. Es tracta de les encasades, un dolç autòcton de la ciutat comtal que avui dia només es pot comprar a la pastisseria La Colmena. El seu aspecte és desitjable, però els que ho han provat asseguren que el seu sabor encara és millor.

No són unes postres típiques, sinó que les va arribar a tastar el mateix Albert Einstein el 1923, quan va visitar la ciutat comtal. Avui dia pot ser que molts passin per davant d'aquest dolç sense saber què és. I, en realitat, forma part de la gastronomia històrica d'una de les ciutats més populars del món.

Encasades cobertes de sucre glaç en una safata de metall.

Les postres típiques de Barcelona amb una recepta única

A la pastisseria La Colmena, situada a la plaça de l'Àngel, asseguren a  RAC 1 que elaboren les seves encasades igual que el primer dia. Conservar aquest tipus de receptes és un valor que els propietaris del negoci no han volgut perdre. Així que de manera habitual, les encasades es preparen i fornegen per continuar delectant els barcelonins més gurmets.

Es tracta d'una massa brisa farcida de mató, formatge fresc típic català. Aquest formatge es barreja amb ou, sucre i llimona, per la qual cosa el seu aroma enlluerna qualsevol que passi per davant. Les postres es tanquen amb una altra cúpula de massa per sobre, que s'ha d'obrir per veure l'interior.

Finalment, es culmina l'elaboració amb un bany de sucre en pols per sobre. Tot això dona com a resultat unes postres delicioses, dolces, aromàtiques i molt sucoses. Un regal per als sentits que guarda dins seu part de la cultura gastronòmica de Barcelona.

Una ciutat plena de sabor

Les encasades són unes postres típiques de Barcelona, però a la ciutat se'n poden degustar moltes més. Els més llaminers segur que saben on buscar, però per a qui encara vagi una mica despistat tenim la clau perfecta.

Muntatge de fotos d'una dona sorpesa i, de fons, un plànol general de Barcelona amb uns panellets al costat

Demanar una crema catalana, una mel i mató, una mona de Pasqua o uns panellets són imprescindibles a la ciutat. Alguns només es poden consumir en una època concreta de l'any, i tot i això no deixen indiferent ningú.

En definitiva, si tens pensat visitar Barcelona, no oblidis passar-te per l'única pastisseria de la ciutat que guardi les millors postres. Un cop fet, assaboreix la resta de plats que recorden que a Catalunya, igual que a la resta del país, es menja molt bé.

➡️ Actualitat

Més notícies: