Muntatge de fotos de la platja Nova Mar Bella de Barcelona i, al costat, una persona amb cara de sorpresa
ACTUALITAT

La coneguda platja de Barcelona que torna a obrir després de molts mesos tancada

L'Ajuntament de Barcelona ha finalitzat les obres per reconstruir una coneguda platja destruïda per un temporal

El passat mes de novembre, les borrasques Ciarán i Domingos van assotar durament la costa de Barcelona, destrossant tant el passeig com la platja de la Nova Mar Bella, que es va quedar sense sorra. Des d'aleshores, l'Ajuntament de Barcelona ha treballat per recuperar aquesta coneguda platja.

Ara, sis mesos després, els treballs de recuperació d'aquesta platja s'han completat amb la retirada d'alguns dels trams del mur del passeig marítim que estaven afectats. A més, s'han restituït les instal·lacions dels serveis, s'ha tornat a pavimentar el passeig i s'hi ha col·locat una nova barana.

Les borrasques van provocar estralls a la platja de la Nova Mar Bella, la qual es va quedar sense sorra. Per això, l'Ajuntament de Barcelona ha afegit 26.000 m² de sorra, procedent del Masnou, al tram afectat d'aquesta platja. Tal com confirmava dimarts passat la directora de platges de Barcelona, Patricia Jiménez, tota aquesta intervenció ha tingut un cost total d'1,7 milions d'euros.

Plànol general de la platja Nova Mar Bella de Barcelona

Jiménez assegurava en aquestes intervencions que “s'ha trigat més del previst perquè les obres també tenen la seva complicació”. A més, des del consistori s'estima que a Barcelona es perden uns 30.000 m³ de sorra cada any.

L'Ajuntament de Barcelona ha apuntat que aquest 2024 iniciarà unes obres de drenatge per retirar 17.000 m³ de sorra de la bocana del Port Olímpic. Aquesta activitat permetrà reajustar algunes platges a la costa catalana com la Barceloneta, Sant Sebastià, Somorrostro i una part de la Nova Icària.

Patricia Jiménez també aprofitava per parlar sobre la situació de les platges en l'actual fase d'excepcionalitat per sequera. La directora de platges de Barcelona assegurava que obriran una dutxa per cada platja de la ciutat comtal. Malgrat tot, assegura que “això comporta el seu temps perquè s'han de fer tots els tests i controls de qualitat”.

D'altra banda, Patricia Jiménez ha assegurat que la prioritat de l'Ajuntament de Barcelona és “acabar de restituir les platges de ponent per deixar-les a punt per a la temporada”. I és que amb motiu de la Copa Amèrica de Vela s'espera una gran afluència de turistes entre agost i octubre.

➡️ Actualitat

Més notícies: