Dona sorpresa amb ulleres assenyalant un panettone en un cercle vermell sobre un fons de Barcelona amb una silueta de Catalunya amb la bandera catalana.
ACTUALITAT

La coneguda pastisseria de Barcelona que té el millor panettone del món: deliciós

Barcelona ja s'ha posicionat com la nova capital mundial del panettone

Barcelona, ja reconeguda internacionalment per la seva excel·lència a la pizza, està fent un pas més cap a convertir-se en un referent gastronòmic mundial.  

La ciutat catalana ara podria reclamar el mateix prestigi al món dels panettones, el dolç italià que ha conquerit els cors i paladars a Catalunya i tot Espanya. L'última prova d'aquest èxit és el triomf recent de Tonatiuh Cortés, pastisser mexicà, a la Coppa del Mondo di Panettone, celebrada a Milà. 

Muntatge amb un panettone tallat i un cercle amb una noia menjant un tros del mateix dolç

Barcelona, al tron del panettone mundial

Tonatiuh Cortés, nascut a Ciutat de Mèxic el 1980, no va començar la seva carrera a la pastisseria. De fet, és músic. I és que va estudiar flauta, fagot barroc i es va especialitzar en música medieval en arribar a Barcelona.

Tot i això, la seva passió per les masses de fleca, els dolços artesans i les llargues fermentacions el van portar a fundar el seu obrador el 2013. Inicialment anomenat Cloudstreet i ara Suca'l, es troba en diverses ubicacions a Barcelona: al carrer Rosselló, 112; Fluvià, 113 i plaça Mercadal, 36. 

El panettone que ha trencat fronteres 

A la prestigiosa Coppa del Mondo de Panettone, celebrada aquest diumenge al Palazzo Castiglioni de Milà, Tonatiuh Cortés va superar nombrosos especialistes italians, considerats els preferits del concurs. Però ja havia mostrat signes de ser imbatible des que va guanyar el primer premi del Millor Panettone d'Espanya el 2019. 

Un panettone amb fruita seca en un cercle superposat sobre una imatge aèria de Barcelona amb edificis de sostres vermells.

Aquest any, Cortés es va emportar el títol de campió del món a la categoria tradicional. El segon i tercer lloc l'han ocupat els italians Pasquale Pesce d'Avelino i Maurizio Sarioli de Brescia, respectivament.

Suca'l, l'epicentre del panettone

La pastisseria Suca'l s'ha convertit en l'epicentre d'aquesta revolució del panettone. La peça guanyadora de Cortés, disponible per 40 euros i amb un pes d'1 quilo, és ara un producte d'alta demanda.

Els panettones de Suca'l no només estan disponibles als seus múltiples locals a Barcelona. També es poden adquirir des de qualsevol punt d'Espanya a través de la seva botiga online.

Amb l'augment de la producció i l'anticipació d'una demanda elevada, Suca'l es prepara per portar el seu panettone exquisit a més llars. I s'assegura que cada mossegada mantingui la qualitat que l'ha dut a la cima del món.

➡️ Actualitat

Més notícies: