Muntatge de nen cridant desesperat en una sala de cinema i cercle amb l'entrada del Casal Camprodoní
ACTUALITAT

Un dels cinemes més antics de Catalunya llança un crit desesperat

Es tracta d'un dels cinemas més antics de Catalunya que ofereix sessions cada cap de setmana en un municipi de menys de 3.000 habitants.

El cinema de Camprodon busca nous socis per garantir el seu futur. Aquest depèn del Casal Camprodoní, una entitat sense ànim de lucre nascuda l'any 1883 que gestiona el cinema. En aquest municipi de 2.400 habitants, aquest espai porta viu malgrat les dificultats econòmiques.

Les últimes setmanes, una trentena de persones s'han donat d'alta a l'associació, però admeten que en necessiten més. Especialment, assenyalen que necessiten joves que vulguin implicar-se a l'associació i garantir el relleu generacional. “Si fóssim una sala comercial, ja hauríem tancat”, assegura la presidenta, Maria Claret.

Maria Claret, presidenta del Casal Camprodoni, i Neus Feliu, membre de la junta.

Gràcies al Casal Camprodoní, els veïns poden gaudir d'una programació estable de cinema durant tot l'any, cosa que pocs municipis com Camprodon poden dir. Les sessions es fan els caps de setmana i festius i, amb un aforament de més de 400 butaques, la temporada alta és a l'agost.

Aquesta és una de les sales de cinema més antigues de Catalunya, ja que les primeres projeccions es van fer l'any 1907. El 1967, el local va patir un incendi i es va traslladar a l'edifici actual, localitzat a la plaça doctor Robert.

Més implicació per part dels joves

L'arribada amb força de les plataformes audiovisuals digitals ha estat un cop no tan sols per a les grans superfícies, sinó també per a locals com el cinema de Camprodon. Per aquest motiu, veuen com cada cop hi ha menys joves. “Volem que els joves s'involucrin més al cinema i amb ganes”, comenta Neus Feliu, membre de la junta del casal.

Entrada al Casal Camprodoní

A més, Feliu també fa valdre el gran esforç darrere de mantenir la sala: “Són 52 setmanes a l'any, cada dissabte, diumenge i festes i el mes d'agost hi ha una feinada terrible i cap ens queixem”. "L'associacionisme és una eina a Catalunya de les més importants", defensa Feliu.

Per donar-se d'alta s'han de pagar 30 euros a l'any i, amb el carnet, l'entrada del cine val la meitat, 3,20 euros. Actualment, compten amb uns 600 socis, la majoria més grans de 55 anys.

➡️ Actualitat

Més notícies: