Poble medieval emmurallat amb un emoji d'un oscar i una claqueta de cinema

ACTUALITAT

Els 5 pobles catalans mereixedors d'aparèixer en una pel·lícula nominada als Oscar

Segons la revista 'Time Out', aquests pobles catalans són els més bonics de tota la comunitat i valen la pena ser visitats

A Catalunya hi ha cinc pobles que podrien ser dignes d'aparèixer en una pel·lícula nominada als Oscar. La revista Time Out ha destacat els més bonics i alguns semblen trets d'un conte de fades.

Amb la gala dels Premis Oscar a punt de celebrar-se, t'assenyalem quins són els cinc pobles als quals qualsevol director de cinema podria donar un cop d'ull pel seu pròxim film. Amb el seu pintoresc encant i la seva rica història, aquests pobles ofereixen una experiència única que val la pena explorar.

5. Rupit-Pruit

Aquest poble es troba a la comarca d'Osona, situat al nord-est de la comarca i a l'est de la serra de Cabrera. Es tracta del penúltim poble abans de sortir de Barcelona. Té una església icònica, la de Sant Joan de Fàbregas, i ella i el seu castell daten de l'any 968.

És un lloc que tradicionalment vivia de l'agricultura de secà, amb cereals, llegums, patata i blat de moro; i també de la ramaderia. Actualment, el turisme és la seva principal font d'ingressos, amb un conjunt de comerços que reben diversos visitants en èpoques de vacances.

Rupit i Pruit des de les altures
En aquest poble s'han enregistrat algunes pel·lícules. | @turisme_rupitipruit

4. Besalú

És un poble conegut per la seva arquitectura medieval, cosa que l'ha convertit en centre turístic. Pertany a la Garrotxa i compta actualment amb 2.518 habitants. L'origen del seu castell cridaner es remunta al segle X, i construït damunt de les restes de l'església Santa Maria.

A partir de mitjans del segle XX, l'agricultura va deixar de ser la principal activitat a causa del creixement urbanístic i de la industrialització. Actualment, les seves principals fonts d'ingrés són la indústria i el turisme. Entre elles, destaca la indústria del tèxtil, el metall i l'explotació de pedreres de guix.

El poble de Besalú en un dia amb núvols
Aquest poble és un reclam turístic. | @castelldebesalu, e-noticies.cat

3. Bagergue

Aquest poble es troba a la Vall d'Aran i és el municipi més alt, a 1.419 m d'altitud, a Lleida. Des del 2019, pertany a l'Associació dels Pobles Més Bonics d'Espanya, essent el primer poble de Catalunya a accedir a aquesta associació. Entre els edificis destaca l'església parroquial de Sant Feliu, del segle XIII, i l'ermita de Santa Margarida de Bagergue.

La localitat és esmentada en documents de principis del segle XIV, quan els seus homes van jurar fidelitat al rei d'Aragó. També és conegut perquè va ser el lloc on va morir Pau Donés, el vocalista de Jarabe de Palo.

Església de Bagergue amb un arbre de nadal i ple de neu
És un dels pobles més bonics d'Espanya. | @bagergue

2. Cadaqués

És un municipi de l'Alt Empordà, a Girona. El seu terme municipal ocupa la major part de la costa de llevant del massís del cap de Creus. Aquest poble pesquer va viure de cara al mar i pràcticament separat, per terra, de la resta de l'Empordà, fins a finals del segle XIX.

El pintor surrealista Salvador Dalí es va instal·lar a Port Lligat, una de les cases del terme el 1948. Això va fer que moltes celebritats com Eugenio D'Ors, Pablo Picasso o Joan Miró se sentissin atrets pel lloc per passar les vacances estiuenques.

El poble de Cadaqués amb uns vaixells al mar
Cadaqués és conegut pel pintor Salvador Dalí. | @visitcadaquesoficial

1. Horta de Sant Joan

Aquest poble es troba a Tarragona, a la comarca de la Terra Alta. El 1997, el seu nucli antic va ser declarat bé cultural d'interès nacional i és conegut pel Centre Picasso. A més, és el bressol de Manuel Pallarés, amic i company íntim del mateix Pablo Picasso.

Els primers habitants van ser els ibers, que hi van viure fins a l'arribada dels romans. Al segle VIII, va estar sota domini musulmà i encara es conserven oliveres plantades per ells durant el seu domini de quatre segles.

Plaça de l'Horta de Sant Joan
Aquest va ser el poble que va enamorar Picasso. | @catalunya_turisme
➡️ Actualitat

Més notícies: