Imatge on es poden veure els peus d'un infant que està sent sostingut per una altra persona des del darrere
ACTUALITAT

Els cinc noms que no pots posar al teu fill a Espanya, tot i que ho vulguis

El Registre Civil rebutja els noms que "perjudiquin la persona" o puguin tenir connotacions negatives

Molts van pensar que era un mite. Si ens regim pels patrons de la lògica, és normal pensar que l'elecció d'un nom depengui dels pares. És, de fet, la primera gran decisió dels progenitors amb el seu fill. Doncs espòlier: els aixafarem el guió. I és que hi ha diversos noms que, tot i que ho vulguis, mai podràs posar al teu fill o filla.

I quins són? El Registre Civil rebutja els noms que puguin ser "perjudicials" per al nen. I aquí apareixen qüestions històriques, materials i de gènere. Tot això ho resumeix l'article 54 de la Llei de 8 de juny de 1957 del Registre Civil. Aquest especifica que “queden prohibits els noms que objectivament perjudiquin la persona”.

Quins són els noms prohibits?

Hitler, Caín, Stalin, Ossama Bin Laden o Judes. Són els cinc primers noms que el Registre Civil rebutja per ser “perjudicials” pel menor. Així mateix, també es rebutgen noms com Caca, Engendre/Engendro i Boig/Loco.

En aquesta mateixa línia, cal destacar que el Registre Civil també prohibeix fer servir el mateix nom entre germans. "No es pot imposar al nascut nom que ostenti un dels seus germans, tret que hagués mort, així com tampoc la seva traducció usual a una altra llengua", assenyala el Registre Civil.

Pla general d'una família dins d'un cotxe, la mare conduint i el pare darrere amb el nadó a la cadireta del cotxe
Quins noms no podries posar al teu fill? | Getty Images

Tampoc no es permet que el menor tingui més d'un nom compost. "No es podrà consignar més d'un nom compost, ni més de dos simples", estableixen. Una norma que s'ha anat renovant, ja que en el passat sí que es permetia fer-ho.

Finalment, també es prohibiran els noms que "facin confusa la seva identificació i els que indueixin a error quant a sexe".

Ni diminutius, ni cognoms per nom, ni marques

És a dir, segons el Registre Civil, no podries registrar el nom del teu fill com a 'Pedrito', 'Martínez' o 'Adidas'. Doncs són diminutius, cognoms i marques.

"No es poden imposar noms que facin confusa la identificació", diu la norma. Per això es van acabar els nens que es diuen Michael Jordan o Leo Messi. Una cosa ja molt poc freqüent a Espanya, però que sí que continua passant a països de l'Amèrica Llatina.

De la mateixa manera, tampoc li podries posar al teu fill el nom d'una marca o un cognom, ja que porta a aquesta “confusió”.

Així doncs, quan tinguis un fill, has d'anar al Registre Civil amb la lliçó apresa. A Espanya, no tot s'hi val.