Muntatge d'una aula amb pissarres a la paret i una persona amb un mòbil a la mà
ACTUALITAT

El polèmic canvi que afectarà totes les escoles de Catalunya el 2024

Anna Simó, consellera d'Educació, ha pres una decisió sobre la polèmica que l'ha envoltada aquests darrers dies

Després de diversos dies generant una polèmica sobre l'ús dels mòbils als centres educatius, l'Anna Simó ha pres una decisió.

L'Anna Simó, consellera d'Educació de la Generalitat, ha confirmat en una entrevista per a RAC1 aquest matí que el curs 2024-2025 estarà lliure de mòbils a l'educació primària. Així s'ajunta a la decisió d'Andalusia, Madrid, Castella-la Manxa i Galícia.

Prohibits els mòbils

La polèmica que s'ha generat entre la consellera de la Generalitat, Anna Simó, els centres educatius i els progenitors dels alumnes ja té solució, segons la mateixa consellera.

Pla mig curt d'Anna Simó mirant a l'horitzó amb dos micros davant
Anna Simó enviarà els propers dies els passos a seguir | ACN

En una entrevista a RAC1 aquest matí, la consellera d'Educació ha anunciat que l'educació primària a Catalunya estarà “lliure de mòbils” a partir del curs següent.

Simó ha explicat que ja ha tret conclusions del debat creat sobre l'ús del mòbil al Consell Escolar de Catalunya. També ha anunciat que les pròximes setmanes els departaments indicats rebran els passos a seguir.

Tot en mans dels centres

L'objectiu d'aquesta decisió és la regulació de l'ús de mòbils als centres i la protecció de dades. Quan la consellera enviï les indicacions a seguir, cada centre l'haurà d'adaptar a les normes pròpies. Deixa a les mans dels directius d'educació primària el debat que hagin de fer ells mateixos per arribar a una conclusió.

Fotomuntatge amb una imatge de fons d'una classe buida d'institut des del darrere i al capdavant una rodona vermella amb una persona usant un telèfon mòbil
Cada centre haurà de regular l'ús del mòbil | Europa Press

L'Anna Simó crida a la corresponsabilitat dels centres a l'hora de regular aquest nou 'problema'. Espera que a l'inici del curs vinent, "tots els centres educatius del país ja hagin regulat l'ús del mòbil".

Nou xat entre menors

Després d'aquesta intervenció, el medi català també li ha preguntat sobre el presumpte xat que ha aparegut. Xat format per alumnes de secundària i del darrer cicle de primària a un institut de Sant Cugat del Vallès on circula material pornogràfic.

La consellera s'ha mostrat preocupada i recomana als pares i alumnes, que en cas d'estar en aquest grup, ho denunciïn a una comissària dels Mossos d'Esquadra.