Muntatge nadó de fons, icona de cataulunya i cercle vermell amb llista de noms

ACTUALITAT

Els 5 noms catalans de nena més graciosos el 2024: molt curiosos

Els noms de nena catalans més graciosos i curiosos el 2024, et presentem els seus orígens i significats

Des que ens donen la notícia que esperem el nostre futur fill, l'elecció del seu nom es torna tema de conversa durant mesos. Els noms de nena han evolucionat força en els darrers anys.

Actualment, els pares aposten per noms curts i moderns. Encara que també hi ha noms catalans per a nena amb aquestes característiques. A Catalunya aquesta tendència es combina amb la rica tradició cultural i l'idioma de la regió, donant lloc a noms únics i encantadors.

Us presentem els 5 noms de nena que estan en tendència a la comunitat autònoma de Catalunya. Són especialment curts, graciosos i divertits.

Muntatge de fotos de la panxa d'una dona embarassada de perfil i, al costat, la imatge d'un bebè nounat als braços

Ivet: encant i elegància

Aquest nom és un dels més escoltats per a nena actualment, ja que ha guanyat força popularitat. És d'origen català i deriva de l'hebreu Yvette , que vol dir “la que dona vida”.

Ivet ens parla d'una persona que es caracteritza per la seva elegància i gràcia natural. La seva simplicitat i sonoritat ho fan el nom idoni per als pares que prefereixen noms catalans.

Naia: bellesa natural

Aquest nom fa anys que està arrelat a la cultura catalana i ha captat l'atenció de molts futurs pares. Es relaciona amb la mitologia, les nàiades, unes nimfes aquàtiques associades a la bellesa i l'aigua.

Qui porta el nom és la viva imatge de serenitat i gràcia. Naia és una aposta assegurada si us agraden els noms curts i originals.

Gaia: la mare terra

Aquest nom català té orígens grecs i significa “Mare terra”. Es diu de Gaia que és una persona amb una forta connexió amb la natura i la fertilitat.

Gaia és un nom popular a diferents parts del món i és una bona elecció per representar la consciència mediambiental.

Lea: simplicitat i dolçor

És el nom més curt dels cinc, només compta amb tres lletres. Cosa que ho fa un nom simple i modern. Ens reflecteix dolçor i simpatia.

Té un origen hebreu que significa “cansada” o “fatigada”, però no té res més lluny de la realitat. El nom ens transmet aquesta sensació de pau i serenitat que trobem als més petits.

Vinyet: encant tradicional

Un dels noms catalans que han guanyat més popularitat en els darrers anys. Deriva de la paraula catalana “vinyeta”, que és “vinyeta” en espanyol, i també prové de la verge de la Vinyet.

Ens transmet la imatge de terra fèrtil. Compte amb aquest toc clàssic i rústic que tant agrada a alguns pares. Aquest nom és una opció única i plena de caràcter.

Nadó en un cotxet somrient

Actualment, comptem amb una àmplia varietat de noms catalans de nena, des dels clàssics fins als que estan en tendència i són més originals.

Aquests cinc noms ressalten la bellesa i la riquesa cultural de la llengua catalana. I tu t'animes a posar-ne un a la teva futura filla?

➡️ Actualitat

Més notícies: