Un cementiri de Catalunya, nomenat el millor d'Espanya: concerts i fosses històriques
El Cementiri municipal de Reus (Tarragona) ha guanyat el premi al millor cementiri d'Espanya, a més de dos reconeixements un al millor monument, i un altre a la millor activitat pública i cultural
El cementiri de Reus (Tarragona) ha estat declarat el millor cementiri d'Espanya. Aquest reconeixement l'ha guanyat gràcies als seus panteons, capelles i mausoleus d'estil modernista.
Funespaña, una de les empreses principals al sector funerari, ha distingit el cementiri de Reus pel seu interès històric, artístic, social i patrimonial. Els cementiris de Monturque (Còrdova) i de Ciriego (Santander) ocupen el segon i tercer lloc en aquesta categoria, respectivament.
El cementiri municipal de Reus ha quedat segon en la categoria de millor monument per les seves fosses històriques. I és que aquest cementiri conserva algunes de les fosses a ras que van ser utilitzades els primers anys. Algunes d'aquestes fosses van ser traslladades per poder construir nínxols, però encara se'n mantenen moltes.
A més d'aquests reconeixements, el cementiri de Reus ha quedat tercer a la categoria de millor activitat pública i cultural pel Concert als Difunts que celebren cada any. Un espectacle que és tot un èxit, ja que la darrera edició va esgotar totes les entrades gratuïtes per gaudir d'aquesta proposta sensible i emotiva.
El cementiri de Reus, reconegut històricament
El cementiri municipal de Reus, que ha guanyat el premi al millor d'Espanya, és un cementiri neoclàssic del segle XIX on hi ha enterrats alguns personatges il·lustres de la ciutat.
Aquest cementiri compta amb unes 13.500 sepultures dividides entre panteons, capelles, tombes i nínxols. A més, des del 2006, el cementiri de Reus té en funcionament tombes de cendres, que permeten als usuaris donar sepultura a les cendres dels seus familiars.
Una de les tombes que més destaquen d'aquest cementiri és el Mausoleu del General Joan Prim i Prats. El militar i polític, natural de Reus, va morir a Madrid, encara que el 1970, 100 anys després de la seva mort, les seves restes van ser traslladades a la ciutat que el va veure néixer. Aquest mausoleu ha estat declarat bé d'interès nacional per la Generalitat de Catalunya.
Tot i això, Joan Prim i Prats no és l'únic personatge il·lustre que descansa al cementiri de Reus. El pintor reusenc Josep Tapiró i Baro també descansa allí. I és que malgrat que Tapiró va morir a Tànger, on va desenvolupar la seva carrera artística dins del corrent artístic de l'orientalisme, està enterrat a la seva ciutat natal.
Més notícies: