Muntatge de fotos d'un carrer de Barcelona amb un tweet borrós del compte 'Bcn_Mobilitat' i un emoji d'atenció
ACTUALITAT

Els carrers Aribau i Muntaner de Barcelona canvien completament

Els veïns veuran canvis radicals en aquests dos carrers de la ciutat comtal al llarg d'aquest any entrant

Els treballs de reorganització dels carrils als carrers Aribau i Muntaner, al districte de l'Eixample de Barcelona, començaran aquest cap de setmana. L'actuació té com a objectiu eliminar un dels quatre carrils de circulació a tots dos carrers. 

Entre l'avinguda Diagonal i la Gran Via de les Corts Catalanes. Així es crearà un cordó de serveis amb diversos usos.

Concretament, hi haurà places d'aparcament per a motocicletes i bicicletes, zones de càrrega i descàrrega, i contenidors. Aquest cordó estarà ubicat a la vorera del costat Besòs en el cas de Muntaner i al costat Llobregat en el cas d'Aribau.

Més espai per a les voreres

Per tant, quedaran dos carrils de circulació i un destinat al transport públic a les dues vies. La intervenció permetrà alliberar les voreres dels dos carrers i ampliar l'espai destinat als vianants. Així es traslladaran les motocicletes i els contenidors de la vorera a la calçada.

Al cordó de serveis es crearan 900 noves places d'aparcament per a motos. També 90 places de càrrega i descàrrega que milloraran la distribució de mercaderies a uns carrers amb molta activitat comercial.

Un carril exclusiu per fer girs

En els trams previs als girs a l'esquerra amb més demanda, no s'habilitarà el cordó de serveis, de manera que hi haurà un carril exclusiu per fer girs.

La intervenció als carrers Aribau i Muntaner tindrà un cost d'aproximadament 115.000 €. Aquestes obres són una iniciativa aprovada en el marc dels pressupostos participatius anomenats 'Prou autopistes a l'Esquerra de l'Eixample'.

El projecte busca ampliar l'espai per als vianants a les voreres i reduir els carrils de circulació per prioritzar la salut de la població.

Muntatge de fotos de dos carrers de Barcelona
Es canviaran els sentits i es milloraran alguns aparcaments. | Twitter, @BCN_Mobilitat, e-noticies.cat

El projecte ha estat treballat amb els impulsors de la iniciativa, l'Associació de Veïns de l'Esquerra de l'Eixample. No sense haver valorat abans la seva viabilitat en l'àmbit tècnic.

2024, l'any de les obres a Barcelona

La ciutat comtal s'enfronta a un any ple de canvis significatius amb la implementació de diverses intervencions urbanístiques.

Totes busquen millorar la qualitat de vida dels seus habitants i potenciar la sostenibilitat.

Tot i això, a ningú se li escapa que suposaran un maldecap per als veïns. Des de la pacificació de la ronda de Sant Antoni, passant pel retorn del Camp Nou o la remodelació de la Via Laietana.

Un any de canvis i reformes. Un any diferent i molest per als veïns del centre de la ciutat, els quals esperen poder veure millores en la seva qualitat de vida.