Muntatge amb imatge del Carnaval de Sitges i la icona de l'any 2024 i una màscara de carnaval
ACTUALITAT

El Carnaval de Sitges del 2024 presenta una gran novetat després dels rumors

Un dels carnavals més famosos i amb més afluència de Catalunya presenta totes les novetats per a aquest any

Sitges és sinònim de festa i carnestoltes. Són moltes les persones les que decideixen gaudir de la joia que es viu en aquest petit poble costaner.

Any rere any, l'organització del Carnestoltes ha aconseguit que es converteixi en una festivitat emblema. Per això, les adaptacions i els canvis perquè sigui cada cop millor són una norma.

El Carnaval de Sitges d'aquest any presenta novetats significatives que marquen un punt d'inflexió a la festivitat tradicional. Entre els canvis més destacats hi ha la consolidació dels horaris de les diferents comparses.

Així com la incorporació d'una festa popular al final de les rutes nocturnes. Així mateix, per primera vegada a la història, tant el Carnestoltes com la Reina estaran encapçalats per grups d'estil "fardo".

Allunyant-se dels vestits brillants que solien acaparar l'atenció mediàtica.

Un Carnaval de Sitges amb horaris definitius

Els organitzadors de l'esdeveniment han decidit mantenir els horaris de les principals rutes, destacant la ruta de l'Extermini de dimarts a les 21:00 hores com un horari definitiu. Tot això, buscant una major estabilitat i satisfacció tant per a participants com per a espectadors.

A més, després de les rutes nocturnes de diumenge i dimarts, se celebrarà una festa popular oberta al públic en general. Tindrà lloc a l'Hort de Can Falç, com a punt de trobada per als participants de les comparses.

L'elecció de les figures emblemàtiques del Carnaval de Sitges

L'elecció de grups per liderar les figures del Carnestoltes i la Reina representa un canvi significatiu a la imatge de l'esdeveniment. Col·laborant amb aquesta visió més teatral i despreocupada, les comparses Huertos i Panxampla's s'encarregaran aquest any de donar vida a aquests personatges.

Pel que fa a l'assistència, s'espera una afluència massiva de visitants. Especialment durant les nits de dissabte, diumenge i dimarts. Amb una estimació de més de 250.000 persones en total durant tota la setmana de Carnestoltes.

Un ampli dispositiu de seguretat per garantir el bon curs del Carnaval

Davant d'aquest pronòstic, els cossos de seguretat han preparat un dispositiu especial. Aproximadament 1.000 efectius per garantir la seguretat de tots els assistents. La planificació detallada d'aquest operatiu es durà a terme els dies vinents.