Muntatge de fotos d'un Roscón de Reyes en primer pla i, de fons, una botiga Bonpreu-Esclat
ACTUALITAT

Bonpreu es carrega el Tortell de Reis tradicional per agradar als més indepes

La idea 'antimonàrquica' del supermercat català ha fet esclatar les xarxes, que han titllat Bon Preu de 'polititzar les tradicions'

No és la primera vegada que Bon Preu intenta agradar als indepes. Aquesta vegada ha redissenyat el mític Tortell de Reis i l'ha convertit en un “tortell català”.

Els supermercats de Bon Preu i Esclat, els preferits dels independentistes, han creat el seu particular Tortell de Reis. Per això, han substituït el rei i la corona del mític tortell per un caganer i una barretina. I és que la proposta del supermercat català per a aquest 2024 té més de lectura política que de tradició.

Així doncs, Bon Preu ha promocionat la seva proposta de servir un tortell “sense rei ni corona”, tal com apareix a les seves instruccions. Com explica l'empresa catalana en un post al seu compte de X, abans Twitter, “després dels canelons i la sopa de galets, arriba a les botigues el tortell 'més especial'”.

Aquests particulars tortells vénen acompanyats d'una targeta que explica aquest joc. “Si l'havia trobada, el tortell et toca pagar. I si ets l'afortunat, el caganer hauràs trobat i la barretina portaràs”, apunta la targeta.

Muntatge de fotos d'un Roscón de Reyes i, al costat, la imatge d'una barretina regalada per BonPreu i Esclat per comprar aquest producte
La barretina del Roscó de Reis de BonPreu ha donat les critiques | EstefaniaVizcaino, Redes sociales, e-noticies.cat

Aquesta versió del Tortell de Reis antimonàrquic ha aixecat la polèmica en xarxes. Molts usuaris no han dubtat a recordar-li al supermercat català que la tradició del Tortell de Reis va vinculada als Reis Mags d'Orient i no a la monarquia espanyola. Això ha provocat la incredulitat dels usuaris de X que han acusat Bon Preu de trencar la tradició.

“Des de quan 'el caganer' porta regals? És absurd”, comentaven alguns usuaris a X, abans Twitter.

Comentaris en contra del Roscó de Reis català de BonPreu
El Roscó de Reis de Bon Preu ha fet esclatar les xarxes | X

Sigui com fos, aquesta idea “innovadora” i “poc tradicional” que el supermercat català ha tingut per agradar als indepes, ha resultat ser un gest sense sentit que els usuaris de xarxes no han entès. Amb això, una vegada més, Bon Preu ha estat titllat de “polititzat”.