Muntatge de fotos de persones celebrant que els ha tocat la Loteria del Nen a la porta d'una Administració i, al costat, la silueta de Catalunya amb interrogants al costat
ACTUALITAT

Els pobles catalans on més vegades ha tocat la Loteria del Nen

Catalunya és la segona comunitat autònoma de tot l'Estat més agraciada per la Loteria del Nen: on ha tocat més cops?

La Loteria del Nen és a tocar i segurament més d'un despistat encara no tinc cap dècim a la butxaca. Els afortunats es podran fer amb part dels 700 milions d'euros que es reparteixen en total i amb els quals l'Estat ingressarà 21,5 milions d'euros. Tot i això, les possibilitats que et toqui un premi sucós són reduïdes i tothom es pregunta com maximitzar les seves possibilitats.

L'opció més evident i fàcil, abans que posar-nos a teoritzar sobre combinacions de números, és comprar com més dècims millor. Així i tot, si no ens volem arriscar a invertir tants diners en un joc d'atzar, sempre ens queda apostar pels qui han estat els més afortunats en edicions anteriors.

Loteria del Nen 2024
La Loteria del Nen tindrà lloc el proper 6 de gener | Loterías y Apuestas del Estado

De les quatre darreres edicions de la Loteria del Nen, Catalunya ha estat present en tres

I en això Catalunya no té un mal registre, ja que és la segona comunitat autònoma que més ha guanyat el primer premi de la loteria del Nen. És més, en les darreres quatre edicions, tres van premiar diferents municipis catalans amb el primer premi.

L'any 2020 el número 57342 va premiar les localitats barcelonines de Mollet del Vallès, Vilanova del Camí i Pineda de Mar.

D'altra banda, el 2021 el 19570 es va repartir a diverses administracions de Girona, Lloret de Mar, Castelldefels, Barcelona, Badalona i Sallent. A més, part del segon premi, el 03436, també es va vendre parcialment a Barcelona i Lleida.

I en la passada edició del 2023, a la localitat gironina de l'Escala es va repartir el primer premi amb el número 89603.

Dona celebrant el premi gros de la Loteria de Nadal amb una ampolla de cava i al costat un mapa de catalunya
On caurà finalment el primer premi? | Europa Press

També, com a menció d'honor, el 2019 el Prat de Llobregat i Esplugues de Llobregat van gaudir del segon premi. Encara que no sigui tan sucós com el primer, més d'un també es conformaria amb aquest.

Ara queda a les mans de cadascú decidir quina estratègia seguir. Apostar per vells guanyadors o per possibles nous candidats a entrar a la llista dels municipis premiats pel sorteig de Reis.