Dona sorpresa assenyalant un mapa amb els colors de la bandera catalana i els signes d'interrogació.
ACTUALITAT

Aquest és el municipi més barat de Catalunya per comprar una casa a la platja el 2024

El darrer informe de la Generalitat revela els quatre pobles costaners més barats de Catalunya on viure

Trobar un habitatge a primera línia de costa pot ser una tasca molt difícil, més encara quan els preus estan disparats a les grans ciutats i zones costaneres. No obstant això, enmig d'aquesta realitat, encara hi ha excepcions.

Segons el darrer informe de la Generalitat, entre els molts municipis amb preus de lloguer molt alts, només quatre pobles costaners no ho estan. Aquests són veritables oasis en un mar d'alts costos per metre quadrat.

Sorprenentment, cap d'aquestes localitats és a la costa de Barcelona. Tres es troben a la Costa Brava i una a la Costa Daurada: Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant. Els pobles de la província de Girona són el Port de la Selva, Colera i Portbou.

Vista aèria de Portbou amb edificis de diversos pisos, envoltat de turons i vegetació, amb una platja i un port a primer pla.

D'aquests, tal com apunta el mitjà Crònica Global, Portbou en destaca notablement pels preus accessibles. Mentre que a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant el preu mitjà del metre quadrat supera els 2.000 euros, a Portbou, el cost és més baix.

Portbou és l'últim abans d'arribar a França i ofereix preus de 1.449 euros per metre quadrat, amb el preu mitjà d'un habitatge rondant els 142.258 euros. Això ho converteix en el municipi més econòmic de Catalunya per adquirir una casa a la platja el 2024.

Com arribar a Portbou

Portbou està ben connectat i és accessible per diversos mitjans de transport. Si viatgeu amb cotxe, podeu arribar fàcilment per la carretera N-260, que ofereix un recorregut panoràmic al llarg de la costa.

A més, Portbou compta amb una estació de tren que forma part de la xarxa de rodalies de RENFE, que permet connexions directes des de ciutats importants com Barcelona i Girona. Pels qui prefereixen volar, l'aeroport més proper és el de Girona, des d'on es pot llogar un cotxe per arribar al municipi o agafar un transport públic fins a Portbou.

Vista aèria d´un port esportiu envoltat de turons i vegetació.

Atractius turístics de la zona

Portbou no només és atractiu pels preus immobiliaris, sinó també pels encants turístics. Aquest tranquil poble costaner és conegut per les seves boniques platges i cales, perfectes per relaxar-se i gaudir de la Mediterrània. El senderisme és una altra activitat popular, amb rutes que ofereixen impressionants vistes del mar i les muntanyes circumdants.

Un dels punts més destacats és el Monument a Walter Benjamin, dedicat al filòsof alemany que va morir a Portbou. Aquest lloc ofereix una combinació d'història i vistes espectaculars. A més, el poble compta amb un pintoresc port i una arquitectura característica de la regió, amb carrerons estrets i edificis històrics.

Portbou no només ofereix preus més accessibles per comprar una casa a la platja, sinó també una qualitat de vida que el converteix en una opció ideal per als que busquen tranquil·litat.

➡️ Actualitat

Més notícies: