Una pizza de pepperoni sobre una taula de fusta amb un cercle que mostra un restaurant desenfocat i una gràfica d'una regió amb franges grogues i vermelles.
ACTUALITAT

Aquest és el local de Catalunya que té la millor pizza d'Espanya: no és a Barcelona

La pizza és un dels plats més internacionals i que més adeptes aconsegueix pel seu sabor, textura i tradició

La pizza és un dels plats italians més populars. Però la passió per aquest regal de la cuina ha aconseguit traspassar les fronteres i ara es menja a qualsevol lloc del món. Tant és així que fins i tot es fan concursos per buscar la millor pizza de diverses ciutats.

I això és el que ha passat amb la millor pizza de Catalunya que ara ja es pot menjar a un local de Tarragona. Es tracta de la pizzeria Aboccaperta, que s'ha coronat com la millor pizzeria al prestigiós campionat Pizza por Pasión. Aboccaperta va destacar entre els participants d'aquest certamen anual, demostrant la qualitat i la dedicació del seu equip.

Entrada d'una pizzeria contemporània anomenada Aboccaperta amb un taulell de fusta que té el logotip d'Estrella Damm i un interior acollidor amb llums penjants i prestatges plens de caixes de pizza.

Amb dos locals a Tarragona, un a la plaça del Rei i un altre al carrer de Smith, aquesta pizzeria ha guanyat popularitat entre locals i visitants per les innovadores propostes. També pel respecte per les tradicions italianes a cada pizza que serveixen. La passió del seu equip, liderat pels seus pizzers i propietaris, va ser determinant per endur-se el premi.

La millor pizza ja té nom i cognoms

La victòria d'Abocacaperta a Pizza por Pasión no és el seu primer reconeixement. L'octubre del 2023, Matteo Grippo, un dels propietaris i clau en la qualitat de la pizzeria, va ser guardonat com el millor pizzer emergent d'Espanya. Aquest títol ja donava pistes del talent i l'excel·lència que caracteritzen aquesta pizzeria, anticipant un èxit que avui es consolida.

El campionat Pizza per Passió té com a objectiu promoure la cultura del pizzer a Espanya i valorar l'ofici del pizzaiolo. Tot plegat donant-los una plataforma per exhibir les seves habilitats i creativitat. A més del prestigi associat al premi, l'esdeveniment també permet que els participants coneguin altres professionals del sector.

D'aquesta manera, es fomenta l'intercanvi d'idees, l'aprenentatge de noves tècniques i la millora continuada. Això, sens dubte, enriqueix el panorama gastronòmic del país. En rebre el premi, Aboccaperta va compartir el seu entusiasme a les xarxes, agraint el suport de la seva fidel clientela i l'esforç de l'equip.

Muntatge de fotos d'una persona menjant amb una forquilla a la mà i, de fons, la foto d'una pizza

L'alegria dels campions

"Ho hem aconseguit amb les ganes i l'esforç que posem dia rere dia, podem dir que sí, tenim la millor pizza d'Espanya", celebren. També van dedicar paraules de gratitud als seus clients i amics que els donen suport cada dia, destacant que aquest triomf també és seu.

La distinció obtinguda no només confirma la qualitat d'Abocacaperta, sinó que reforça el paper de Tarragona com a destinació gastronòmica de referència a Espanya. Amb aquest guardó, la pizzeria es converteix en un motiu d'orgull per als tarragonins. I és que Aboccaperta és un exemple d'esforç i de dedicació a l'art de la pizza.

➡️ Actualitat

Més notícies: