Aquest és el color real del Sol i no és el groc: la NASA explica finalment la veritat
El Sol no és groc i, de fet, tampoc la Lluna
El Sol, l'astre que dona vida al nostre planeta, no és el groc brillant que sempre pensem. Durant segles, hem vist el Sol com una esfera càlida i daurada al cel. La ciència ha revelat que el color real del Sol és molt diferent del que imaginem.
Tot i que a la Terra ho veiem de color groc, el Sol, en realitat, té un to molt més proper al blanc. Per què, aleshores, el veiem de color groc? La resposta és a la nostra atmosfera. . Aquest fenomen ocorre a causa de com la llum interactua amb l'atmosfera terrestre.
Si poguéssim observar el Sol des de l'espai, lluny de l'atmosfera, ho veuríem blanc. Això és perquè la llum solar conté una gamma de colors que els nostres ulls perceben de manera diferent segons l'entorn. Va des dels raigs infrarojos fins als raigs gamma. No obstant això, la major part de l'energia del Sol s'emet en una longitud d'ona que és a prop dels 500 nanòmetres, el que correspon a la llum blau-verda.
El veritable color del Sol
El color groc que associem al Sol és una il·lusió provocada per la manera com els nostres ulls i cervell processen la llum. En una temperatura més alta, la llum que emet seria més blava, i si fos més baixa, emetria més llum vermella. Tot i aquesta diversitat de colors, el Sol sembla groc per a nosaltres a causa de com la llum es dispersa a l'atmosfera.
L'explicació científica que dona la NASA darrere aquest fenomen és fascinant. Els nostres ulls tenen tres tipus de cons que detecten diferents colors: vermell, verd i blau i llum solar.
El cervell, en processar aquesta informació, barreja els colors percebuts i ens presenta una imatge del Sol que, en realitat, no reflecteix el seu color real en interacció amb l'atmosfera.
Si estiguéssim a l'espai, fora de l'atmosfera, el Sol no apareixeria groc, sinó blanc, com una esfera radiant d'energia. Aquesta és la veritable naturalesa del Sol, encara que la nostra percepció continuï essent daurada. La nostra percepció, per tant, està influenciada per l'entorn. És a dir: de vegades, el que veiem no és exactament el que és.
Més notícies: