Home gran amb camisa a quadres blaus mirant sorprès el telèfon mentre sajusta les ulleres.
ACTUALITAT

Rep un Bizum de 150 euros per error i aquesta és la seva reacció: es torna viral

Una persona va rebre un Bizum per error i va decidir contactar amb el remitent que li havia enviat els diners

En ple apogeu de les transaccions digitals, la tecnologia ens sorprèn diàriament amb situacions inusuals. Els pagaments instantanis, com els que es permeten des de Bizum, han facilitat la vida de moltes persones. De vegades, però, l'excés de confiança pot jugar males passades.

I això és el que li va passar a un usuari de X —abans Twitter—, que va viure una experiència tan curiosa com inesperada. De vegades, el món digital ens dona sorpreses, com ara una transacció equivocada arran d'un nombre erroni. Qui no ha tingut una relliscada alguna vegada amb el Bizum?

Persona sostenint un telèfon mòbil que mostra el logotip de Bizum a la pantalla.

Això mateix va passar a una persona que, en revisar el seu compte, es va trobar un Bizum de 150 euros d'un remitent desconegut. Tot i que, sense pensar-ho dues vegades, va decidir investigar una mica i, efectivament, va veure que no es tractava d'un frau.

Rep un Bizum per error i la seva reacció es torna viral a les xarxes socials

Quan el protagonista d'aquesta història es va adonar que havia rebut uns diners que no eren seus, no va dubtar a posar-se en contacte amb el remitent. Va aconseguir contactar amb la persona que havia enviat els diners gràcies al fet que el seu número apareixia en la mateixa transferència de Bizum. I va decidir publicar tota l'anècdota a les xarxes socials.

En la seva publicació, va explicar que no només havia rebut els diners per error, sinó que també havia tornat els 150 euros sense pensar-ho dues vegades. “La vida em deu molt”, va escriure en el seu post, destacant que l'honestedat continua sent el més important. Fins i tot va adjuntar una captura on es veia el Bizum amb els 150 euros i la conversa amb el remitent.

La resposta de l'afectat va arribar ràpidament: “Perdona, m'ha ballat un número”. Aparentment, el remitent s'havia confós amb un número en fer el Bizum. Tot i això, aquest malentès no va ser més que un ensurt per a la persona que va fer la transferència.

Una lliçó d'honestedat

Aquest petit incident deixa entreveure una valuosa lliçó darrere aquesta tendra història. En un món ple de presses i pagaments ràpids, un error pot passar a qualsevol. Però més enllà de l'incident, l'actitud del noi que va tornar els diners és el que destaca.

Una conversa de WhatsApp mostra un error en una transferència de Bizum de 150 euros, on el remitent demana disculpes i sol·licita la devolució dels diners.

En lloc d'aprofitar-se de l'error, va triar tornar el Bizum que no pertanyia. En un entorn digital ple de fraus i enganys, gestos com aquests ens recorden que, de vegades, l'honestedat encara hi és present.

Alguns usuaris van especular que l'error podria haver estat comès per una persona gran que no està familiaritzada amb l'ús de Bizum. Encara que no hi ha manera de saber-ho amb certesa, aquest tipus de situacions posa sobre la taula la importància d'educar totes les generacions en l'ús segur de la tecnologia.

➡️ Actualitat

Més notícies: