Muntatge amb Marc Clotet, Juanjo Puigcorbé i Dulceida amb Madrid de fons
ACTUALITAT

'Per això hi ha tants catalans universals, perquè tothom se'n va'

Juanjo Puigcorbé llança una dura pulla al sector cultural català la mateixa setmana que s'ha sabut que Marc Clotet i Dulceida canvien Barcelona per Madrid

Juanjo Puigcorbé fa temps que està enfadat amb el processisme en general i ERC en particular. Va ser regidor de l'Ajuntament de Barcelona i diputat provincial del 2015 fins al 2018, quan va dimitir en ser acusat de maltractament als treballadors. Aquests darrers dies, l'actor català ha donat diverses entrevistes i ha demostrat que el seu enuig no ha anat a menys.

Puigcorbé assegura que després de deixar el càrrec va continuar vivint tres anys a Barcelona sense aconseguir cap treball com a actor. En declaracions a La Vanguardia afirmava que era "molt difícil viure en una ciutat on no pots treballar". Segons ell, el que passa a Barcelona i, per extensió a Catalunya, és molt fàcil d'explicar: n'hi ha uns quants que ho fan tot, ja sigui tele, ràdio o teatre.

L'experiència de Juanjo Puigcorbé a Madrid ha estat molt diferent. A la capital d'Espanya, explica, un té moltes més oportunitats. Un exemple és que fins i tot quan era regidor d'ERC va tenir ofertes de teatre a Madrid, una cosa -segons ell- impensable a Barcelona. I és en aquest context que Puigcorbé llança una frase que promet passar a la història: Catalunya “és un país que no absorveix tota la potència creativa que té i per això crea tants catalans universals, perquè tothom se'n va”.

L'actor català no es queda aquí i aprofundeix la teoria. Admet que el talent que hi ha a Barcelona és més gran que el que es pot absorbir, però el problema és doble. Perquè el que no aconsegueix entendre Juanjo Puigcorbé és que uns quants, els escollits, estiguin "fent tot el dia el mateix, com un bucle". Aquí recau el principal problema cultural català, afirma: Catalunya ignora bona part del seu talent perquè només uns quants ho fan tot.

Imatge d'Alba Paul i Dulceida
Dulceida ja resideix a Madrid | Europa Press

Marc Clotet i Dulceida, dos més que canvien Madrid per Barcelona

Les paraules de Juanjo Puigcorbé, assegurant que a Barcelona no és “que em tractin malament, és que no em tracten”, arriben en el moment en què hem sabut que Marc Clotet s'instal·la a Madrid. L'actor català, casat amb l'actriu Natalia Sánchez, és dels pocs que ha tingut la sort de sortir a TV3. Tot i això, se'n va a la capital d'Espanya perquè gravarà un programa de cuina, mentre que la seva dona participarà en una sèrie.

Qui també se'n va a Madrid és Dulceida. La popular influencer catalana té les oficines de la seva empresa a la capital d'Espanya i tota la feina, afirma, és a Madrid. En diverses ocasions Dulceida ha afirmat que 3cat -l'actual TV3- l'ha anat a buscar, però que no li han ofert mai un projecte que li agradés.