Imatge de Francesc Mauri sobre un fons d'una carretera de boira
TELEVISIÓ

El vídeo i el consell que acaba de donar Francesc Mauri a milers de catalans

Francesc Mauri està sempre pendent de la situació meteorològica de Catalunya i per això ha donat un consell als catalans

Catalunya és a les portes d'un gran canvi de temps. El front curt i intens que arribarà les pròximes hores té pendents a tots els meteoròlegs del país. Francesc Mauri n'és un, el meteoròleg de TV3, no deixa d'estar pendent del que pot passar les pròximes hores.

I és que, tal com informo el Meteocat, aquest dimecres arribarà un gran canvi de temps. Fred, sol, gelades, i una mica de pluja és el que tindrem en les pròximes hores. Tot i això, Francesc Mauri ha volgut advertir milers de catalans sobre un altre fenomen que també tindrem.

Francesc Mauri avisa milers de catalans

Francesc Mauri ha avisat milers de catalans sobre els episodis de boira que viurem durant els pròxims dies. Aquests es produiran pel refredament de l'aire, cosa que provocarà grans episodis en alguns punts del territori català.

De fet, l'episodi ja ha començat. Aquest dimarts, Francesc Mauri, a través del seu compte de X , 'Meteo Mauri', ha alertat sobre el que ja s'ha vist al Pla d'Urgell.

"El Pla d'Urgell aquest matí. Boira típica d'hivern (encara que moltes l'havien oblidat). Compte al conduir!", ha indicat el meteoròleg.

La veritat és que l'episodi de boires no ha fet res més que començar. Aquest dimecres s'espera que sigui una jornada marcada per boira, vent, pluges i fred al territori català. Tal com indica Francesc Mauri, tots aquells que condueixin durant l'episodi han de prendre precaucions.

Aquest dimecres serà una jornada inestable

Dimecres serà un dia en què ho canviarà tot. Hi haurà un parèntesi dins el temps anticiclònic que tant està caracteritzant aquestes jornades. S'espera un dia amb molts núvols, i fins i tot alguna precipitació al Pirineu, sobretot al sector occidental.

Serà una jornada amb ambient fred i que, a més a més, estarà marcada pel predomini del vent. I és que s´espera un episodi de fortes ratxes de vent, sobretot a la Vall d´Aran, l´Alta Ribagorça, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, l´Alt Urgell, la Cerdanya, el Ripollès, l´Alt Empordà, el Montsià , el Baix Ebre i el Baix Camp.