Muntatge de fotos de primer pla de Roberto Leal, amb cara seriosa, mirant a càmera i el plató de 'Pasapalabra' de fons
TELEVISIÓ

Roberto Leal celebra la victòria que tant de temps feia esperant a 'Pasapalabra'

Segons el Tribunal Europeu, la propietat d''El Rosco' seguirà sent de 'Pasapalabra'

Roberto Leal s'ha emportat una gran alegria, i és que tot sembla indicar que de moment 'El Rosco' seguirà sent una de les proves estrelles de Pasapalabra.

Sobretot, perquè tal com hem pogut conèixer fa tot just unes hores, el Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) ha desestimat els recursos presentats per la productora Good Services.

El conflicte ve de lluny, concretament des dels seus inicis al Regne Unit, però sota el nom de The Alphabet Game. Un format que tenia les mateixes característiques que el concurs presentat per Roberto Leal.

Tot i això, en aquell moment encara no comptava amb la seva famosa prova final, que s'incloïa dos anys més tard quan Mediaset va aconseguir els drets de l'emissió.

Captura de Roberto Leal jugant el rosco de Pasapalabra
Roberto Leal s'emporta una gran alegria amb 'El Rosco' | Atresmedia

Aquí naixia 'El Rosco' tal com el coneixem, que immediatament guanyava una gran popularitat i aconseguia afegir emoció al programa.

Era l'any 2000, quan després de la bona acollida que va tenir a Itàlia, Antena 3 comprava a ITV els drets del concurs i el portava a Espanya amb 'El Rosco' inclòs.

I, després de cancel·lar la seva emissió a causa de les baixes audiències, el 2007 Telecinco recollia el testimoni de la mà de Christian Gálvez. Un canvi que va venir molt bé, ja que va aconseguir arrasar en audiències.

Roberto Leal, molt feliç per la seva victòria amb Pasapalabra

Els problemes arribaven el 2010, quan la cadena decidia trencar l'acord que tenia amb la productora ITV, propietària original del format.

Així, Mediaset els acusava de no poder garantir l''exclusivitat' de la propietat intel·lectual sobre la prova final. Això donava peu a una guerra oberta, ja que ITV insistia que estaven utilitzant il·lícitament la seva idea original.

I, per la seva banda, Telecinco es negava a arribar a un acord, cosa que acabava portant-los als tribunals el 2012.

Aquí, una vegada reconeguda la propietat intel·lectual a ITV i finalitzada l'emissió a Telecinco, Pasapalabra tornava a Antena 3 gairebé dues dècades després.

Captura de Roberto Leal com a presentador de Pasapalabra
Roberto Leal, molt feliç amb la darrera notícia que ha rebut sobre 'Pasapalabra' | Atresmedia

Des de llavors, el concurs arrasa cada tarda i ha esdevingut un dels més reeixits de la cadena. I, just quan els plets legals semblaven haver-se resolt, entrava a escena la productora original, l'holandesa MC&F.

També asseguraven tenir la propietat dels drets de la prova final. Almenys, fins ara, quan finalment el Tribunal Europeu s'ha pronunciat de manera definitiva, desestimant qualsevol recurs.

Així, deixen el 'Rosco' en molt bon lloc. Per tant, la prova final ja no corre cap perill i podrem seguir-ne gaudint cada tarda.