Muntatge de José Luis Gil somrient amb Itziar Castro asseguda a terra de l'Acadèmia d'Operació Triomf
TELEVISIÓ

José Luis Gil no va poder treballar amb Itziar Castro per una raó de pes

José Luis Gil i Itziar Castro podíen haver estat companys a ‘La que se avecina’, però no van arribar a treballar junts mai

Alberto i Laura Caballero, els directors de La que se avecina, van donar unes declaracions que ara han cobrat molt de sentit. Alberto va assegurar que la sèrie no hagués continuat si haguessin sabut que José Luis Gil no podia participar als nous capítols. En el seu lloc, van haver de posar actors potents i és aquí on entra en joc Itziar Castro, tristament morta als 46 anys.

Itziar Castro ha participat en grans projectes i fa un any va rebre la trucada de La que se avecina. Li van proposar de formar part de la nova temporada, una temporada marcada per l'absència de José Luis Gil. La raó per la qual el mític actor no va arribar a treballar amb Itziar té molt de pes: el seu estat de salut no els ho va permetre.

Primer pla de José Luis Gil amb rostre neutre amb una gorra blava de Ford a les 24 hores de Ford
José Luis Gil encara és lluny del focus mediàtic | Europa Press

En un primer moment, l'entorn de José Luis va assegurar que tard o d'hora tornaria a La que se avecina. De fet, el guió estava previst perquè l'actor s'hi incorporés quan trobés l'oportunitat. Mentrestant, Itziar Castro va col·laborar en diversos capítols i va compartir escena amb l'actriu Miren Ibarguren.

Miren està casada amb l'Alberto Caballero, porta diverses temporades a la sèrie i està perfectament integrada. Tots troben a faltar José Luis Gil, però la seva família reconeix que l'artista encara no està preparat. Tot i això, el director encara no ha perdut l'esperança i ha deixat la porta oberta a un possible retorn.

El motiu pel qual Itziar Castro no va treballar amb José Luis Gil

Itziar Castro tenia una missió important: intentar que el públic no notés l'absència d'alguns personatges clau de La que se avecina. La seva presència a la sèrie d'Alberto Caballero va ser important perquè va donar visibilitat a una xacra social: la gordofòbia. Tant ella com Miren Ibarguren van interpretar diverses escenes per conscienciar els espectadors sobre aquest problema.

Captura d'Itziar Castro en Reacció a Cadena
Itziar Castro ha mort de forma sobtada | Mediaset

José Luis Gil no ha tingut temps de treballar amb Itziar. Està seguint un procés de recuperació força lent i no es pot precipitar abans de tornar al focus públic.

El guió de La que se avecina ha justificat l'absència de José Luis argumentant que el seu personatge viu als Estats Units. Itziar Castro encara no havia aconseguit un paper fix, així que la trama es desenvoluparà de la manera que estava prevista. Tot i això, els fans de la sèrie no deixen de recordar que la seva participació va ser essencial en la temporada 14.