Fotomuntatge d'Helena García Melero en primer pla amb la cara seriosa i mirant a càmera, i de fons el logotip del 'Tot es mou' a TV3
TELEVISIÓ

Helena García Melero, a la corda fluixa després de sortir la dada menys esperada

El programa que presenta durant els matins Helena García Melero a TV3, cada vegada més enfonsat a la graella televisiva

És ben sabut que ja fa un temps que els programes de la televisió pública catalana no brillen com fa anys. I que els està passant factura a aquells que TV3 considera els seus espais estrella i als presentadors més cotitzats.

Un exemple és l'aposta de la productora de Ricard Ustrell pel 'Planta Baixa', presentat per Agnès Marquès. I és que aquesta temporada sembla que mai no acaba d'aixecar el vol.

Ja fa setmanes que el format gairebé no frega el 9% a les tardes, quedant molt per sota dels seus competidors. Ara això també s'ha estès a altres presentadors de la casa, que no aconsegueixen les dades d'audiència esperables i habituals.

Helena García Melero, a la corda fluixa

Efectivament. Una de les presentadores estrella de TV3 es troba en una situació complicada. El programa que presenta diàriament Helena García Melero als migdies de la televisió pública catalana, el 'Tot es mou', no acaba d'aconseguir les dades d'audiència esperades.

Aquest dilluns, 11 de desembre, Helena García Melero es quedava en un baixíssim 6,8% de share i amb només 30.000 seguidors. Unes dades que demostren com els espectadors perden interès dia a dia pel format dels migdies encapçalat per la popular presentadora.

Aquesta xifra del 'Tot es mou' va ser, fins i tot, inferior a la que va aconseguir 'Caso Cerrado' al canal Ten, que va reunir fins a 42.000 espectadors, encara que va fer un 3,3% de quota de pantalla.

TV3 segueix perdent audiència

Els programes de la televisió pública catalana continuen perdent seguidors, segons apunten les darreres dades d'audiència. Ni el retorn tan esperat d'Andreu Buenafuente ni la nova sèrie 'Això no és Suècia' no han aconseguit la total confiança dels espectadors.

El mític presentador tornava a la televisió catalana després d'anys sense programa propi amb 'Vosaltres mateixos'. Un format que s'estrenava en primer lloc a la nova plataforma de continguts, 3Cat, on es va veure ràpidament superat en audiència per Laura Escanes i el seu reality d'aventures 'La travessa'.

TV3, aleshores, decidia posar en marxa la seva estratègia de sempre. Col·locar Andreu Buenafuente a la televisió convencional. La jugada no acabava sortint malament a la seva estrena, que arribava fins al 21,4%.

Tot i això, els espectadors han anat perdent interès amb el pas de les setmanes i el 'Vosaltres mateixos' acabava caient al 13,7% de quota en el seu tercer programa, amb 209.000 seguidors.

Pel que fa a la sèrie d'Aina Clotet, malgrat el seu lideratge una altra setmana més, va perdre dos punts respecte del lliurament anterior. Es quedava així amb un 15,7% i 317.000 espectadors aquest dilluns.

➡️ Televisió

Més notícies: