Fotomuntatge del periodista Francesc Garriga amb les instal·lacions de TV3 de fons
TELEVISIÓ

El drama desconegut d'un periodista de TV3: 'Al costat de casa meva'

TV3 ha deixat entreveure part de la realitat que viuen els seus enviats especials fora de les fronteres catalanes


TV3 no és només allò que passa als platós de Barcelona. La cadena de televisió catalana té professionals repartits per tot el món. Conèixer les seves experiències més enllà de les nostres fronteres sempre és un plaer i una aventura.

És el que ha passat amb l'enviat de Catalunya Ràdio als Estats Units, Francesc Garriga. El periodista de TV3 ha revelat els secrets i desafiaments de la seva experiència a Washington al seu llibre A Washington amb paracaigudes. En una entrevista amb Ricard Ustrell a Els matins, Garriga, de 41 anys, ha relatat els difícils començaments de la seva aventura a la capital nord-americana.

TV3 el va destinar als EUA en una època dura i difícil

"No coneixia ningú. Vaig arribar a Washington durant l'època de la Covid. I recordo els primers dies quan es feia fosc i em deia: 'No tinc ningú amb qui parlar aquí'".

Garriga assenyala la dificultat d'integrar-se a la comunitat periodística nord-americana, descrivint-la com a "molt dura en aquest sentit". Però si hi ha una anècdota que impacta és la relacionada amb les armes.

Garriga ha revelat una realitat alarmant sobre la seguretat a la capital nord-americana, on els tirotejos són una presència quotidiana. "Cada dia hi ha tirotejos. Jo visc a Washington, al centre, i al voltant de casa meva maten gent cada setmana", explica.

TV3 no sempre explica la realitat dels seus enviats especials

En aquest sentit, ha explicat incidents impactants, com el viscut la nit de Nadal de fa dos anys. Aleshores, ell i els seus companys es van trobar amb l'escenari d'un crim en sortir d'un bar. Sens dubte, experiències que s'emporta per sempre amb ell, però que segur que li hauria agradat no viure-hi.

Paral·lelament, Garriga ha abordat les deficiències del sistema de salut dels Estats Units. Destacant la manca d'accés universal i les conseqüències financeres greus per als qui enfronten malalties greus. "Les històries de gent que s'han arruïnat perquè han patit un càncer són molt habituals", afirma.

Així mateix, explica que l'individualisme i la competitivitat imperants dificulten la implementació de reformes que garanteixin una atenció mèdica equitativa per a tothom. El relat de Garriga proporciona una mirada crua i reveladora sobre la vida a Washington. Des dels desafiaments personals fins a les complexitats sistèmiques que enfronten els residents i treballadors a la capital dels Estats Units.

➡️ Televisió

Més notícies: