Muntatge de mà amb comandament a distància posant Netflix a la televisió i cercles amb fotogrames de les pel·lícules 'El Hoyo' i 'Nowhere'
TELEVISIÓ

Les 4 pel·lícules catalanes que arrasen a Netflix: les més vistes en llengua no anglesa

Dins del Top 5 pel·lícules no angleses més vistes a Netflix, quatre compten amb participació catalana

Netflix ha estat el gran abanderat de les plataformes audiovisuals digitals que, durant la pandèmia, va viure un 'boom' estratosfèric. A l'últim trimestre del 2023 sumaven 13,1 milions més d'usuaris, pujant fins a la xifra de 260,2 milions de subscriptors.

Unes dades meteòriques que responen al seu gran catàleg de contingut. A més, compta amb una oferta variada. Això és a causa que, encara que les produccions en anglès siguin les que imperin, Netflix té en compte també incorporar produccions en idiomes que no siguin de parla anglesa.

Aquest fet es demostra quan, recentment, la plataforma ha donat a conèixer quin és el top 10 pel·lícules més vistes a la història de la plataforma de parla no anglesa. I dins del top 5, quatre compten amb participació catalana.

5. 'A través de mi ventana'

Al top 5 i amb un total de 61,1 milions de visualitzacions es troba 'A través de la meva finestra'. És una pel·lícula per a adolescents dirigida pel director barceloní, Marçal Forés.

Fotograma de la pel·lícula de Netflix 'A través de la meva finestra'
A través de mi ventana | Netflix

La història tracta sobre el romanç entre dos joves en què l'objectiu de la noia és aconseguir que el seu veí se n'enamori.

4. 'La societat de la neu'

De les més populars en les últimes setmanes i sense fer ni un mes a la plataforma, 'La societat de la neu' es cola en la quarta posició. Concretament, ho fa amb un total de 64,4 milions de reproduccions. Aquesta pel·lícula també ha estat dirigida per un barceloní, J.A Bayona.

Fotograma pel·lícula de Netflix 'La societat de la neu'
La societat de la neu. | Netflix

Aquesta explica la història del Miracle dels Andes, quan el 1972 el vol que traslladava a l'equip de rugbi uruguaià dels 'Old Christians Club' es va estavellar en la famosa muntanya. De les 45 persones que anaven en aquest vol, només en van sobreviure 16.

3. 'El hoyo'

I al tercer lloc trobem 'El hoyo' amb 82,9 milions de visualitzacions. La pel·lícula estrenada el novembre del 2019 va comptar amb l'actor barceloní, Iván Massagué, interpretant el protagonista, Goreng.

Fotograma de la pel·lícula de Netflix 'El Hoyo'
El hoyo. | Netflix

El thriller de ciència-ficció tracta sobre un futur on els presoners s'allotgen a cel·les verticals. En aquestes, els presos de les cel·les superiors són alimentats mentre els que estan per sota moren de gana. En aquest context, el protagonista intentarà escapar-se.

2. 'Nowhere'

La medalla de plata se l'emporta 'Nowhere', amb 85,7 milions de visualitzacions. Aquest drama és protagonitzat per l'actriu barcelonina, Anna Castillo, i dirigida pel director terrassenc, Albert Pintó.

Fotograma de la pel·lícula de Netflix 'Nowhere'
Nowhere. | Netflix

La història tracta de la Mia, una jove embarassada que escapa d'un país en guerra amagant-se en un contenidor a bord d'un vaixell de càrrega. Després d'una violenta tempesta, la protagonista dona a llum mentre està perduda al mar, on ha de lluitar per sobreviure.

1. 'Trol'

I qui lidera el rànquing és la pel·lícula que no compta amb la participació catalana. En aquest cas, es tracta d'una producció noruega que ha aconseguit un total de 103 milions de reproduccions, 'Trol'.

Fotograma de la pel·lícula de Netflix 'Trol'
Trol. | Netflix

La pel·lícula tracta de l'amenaça que suposa despertar un antic trol en una muntanya noruega. Aquest ha de ser vençut per un grup d'herois abans que pugui causar una tragèdia.