Muntatge de fotos de Marta Pérez somrient mirant a càmera i un cercle amb una imatge al costat de la seva mare

SUCCESSOS

La vida de Marta Pérez, la noia que es va quedar en coma després d'ingerir un batut

El producte que va ingerir contenia festucs, un fruit sec al qual Marta era molt al·lèrgica

El 28 de setembre del 2022, la vida de Marta Pérez, una jove alacantina aficionada a l'esport, va fer un tomb inesperat després de consumir un batut de proteïnes que contenia festucs. Tot i que li van negar la seva presència al producte, després de preguntar pel seu contingut en ser al·lèrgica a aquest fruit sec, Marta va patir una reacció al·lèrgica greu que la va deixar en coma.

La jove va ser atesa immediatament en un centre de salut, però la seva situació va empitjorar ràpidament, portant-la a una parada cardiorespiratòria. En aquell moment, va ser traslladada a l'Hospital Verge dels Lliris d'Alcoi, on va estar en cures intensives durant mesos. Tot i això, la seua família davant d'aquesta situació va optar per portar-la a un centre privat a València, on va començar un tractament de neurorehabilitació que està mostrant signes prometedors de recuperació.

La seva mare mostra en xarxes els seus avenços

Des del desembre passat, Marta està ingressada a l'Hospital Consuelo de València, on ha experimentat millores notables al seu estat de salut. Segons la seva mare, qui s'ha convertit en la seva veu a través de xarxes socials, aquest hospital ha estat crucial per a la seva filla, que hi va arribar en una situació crítica.

Ara, la Marta es troba molt millor, tot i que encara queda un llarg camí per endavant. A través dels seus vídeos a les xarxes, María Verdejo, mare de Marta, mostra com la seva filla ja és capaç d'anar fent més coses per si mateixa. Un d'aquests canvis va ser quan la jove va reaccionar de manera positiva mitjançant sons en tastar un tros de pernil dolç, ja que fins ara no havia experimentat cap sabor.

En el seu últim vídeo, es pot veure com la Marta aconsegueix mantenir el cap rígid durant uns segons sense la necessitat que la seva mare l'estigui ajudant. Un avenç que per a la família és un orgull compartir. "La meva petita cada dia va fent els seus passets, està molt tranquil·la, no com fa dos mesos que les seves pulsacions es disparaven a causa de tanta medicació", escrivia Maria sota les imatges.

Captura d'un vídeo de TikTok de Marta Pérez amb la seva mare

Ara la seva família fa una petició a través del seu perfil a les xarxes socials perquè Marta pugui rebre un tractament amb cèl·lules mare a Mèxic. Aquest procés implica injectar cèl·lules mare prèviament extretes i potenciades a través del líquid cefaloraquidi de la pacient, per tal de millorar les connexions neuronals.

Tot i això, el cost del tractament, que puja a 35.000 euros, és massa elevat per a la família. Per això, han iniciat una campanya de crowdfunding per recaptar els fons necessaris fins a cobrir les despeses del viatge i el tractament.

Segons informa la seva mare, la pàgina web per fer donacions i seguir el progrés de Marta és www.ayudamarta.com. D'aquesta manera, encara que el seu camí cap a la recuperació és llarg i difícil, la Marta i la família estan decidits a lluitar per la seva vida i el seu futur. Els pares només esperen que la jove es recuperi completament i pugui gaudir d'una millor qualitat de vida.

➡️ Successos

Més notícies: