Muntatge d'Alex García i la seva dona

SUCCESSOS

L'última hora sobre Álex García, l'espanyol malalt que va ser repatriat amb avió

Els seus veïns de Basauri van organitzar diversos esdeveniments per ajudar la família del jove ingressat

Álex García, el jove basc que va estar un parell de mesos ingressat greu per una "pancreatitis necrotitzant" a Tailàndia, va ser repatriat a Espanya fa tot just uns dies. El cas és que el jove segueix amb el pla de recuperació a l'UCI de l'Hospital de Cruces de Barakaldo.

Tot i que el seu pronòstic era reservat quan va arribar al nostre país fa menys d'una setmana, s'espera que vagi evolucionant a poc a poc. Això sí, la recuperació no serà gens senzilla.

Última hora d'Álex García: la família i els veïns es bolquen amb el jove basc

La seva dona, que l'acompanyava en aquest viatge de plaer que es va convertir en un malson, i la resta de la família del barri de Basozelai de Basauri, estan d'enhorabona.

Amb tot, han vist com l'Associació de Veïns 'El Maño' es posava a treballar per recaptar fons per a la família. Especialment per sufragar les despeses que va haver de pagar Àlex en un hospital tailandès. Fins a 5.000 € diaris durant molts dies.

Així ajuden a Basauri: inflables, paella i sorteig de la samarreta de Muniain

La veritat és que els seus amics i coneguts ja van organitzar dos esdeveniments solidaris que van tenir lloc el cap de setmana passat. El primer va ser dissabte 27 a la tarda a la plaça Solobarria amb un parc infantil amb inflables donats per la família d'Álex García. I és que uns familiars d'Àlex tenen una empresa del sector d'esdeveniments infantils.

Alhora, cal ressenyar que l'entrada a aquest parc infantil tenia un preu simbòlic. Igual que ho van tenir les racions de pernil "a tres euros" i 750 racions de paella que es van repartir en un esdeveniment gastronòmic solidari al pati del col·legi San José.

Imatge d'un post a Facebook de l'Associació de Veïns de Basozelai amb una samarreta donada per Iker Munian

Per si no n'hi hagués prou, diumenge a la tarda, es va celebrar un bingo en què se sortejava una samarreta de l'Athletic de Bilbao, donada pel capità Iker Muniain. Dos actes solidaris que sens dubte mai se li oblidaran a Álex García, tot i que estigui travessant un moment complicat a la seva vida.

Rubén Galas, el seu cosí, agraïa la bonica acollida que han tingut aquests actes solidaris del cap de setmana entre els veïns de Basauri. Veurem com va evolucionant Álex García els pròxims dies, si bé la seva situació va millorant molt lentament. Tot i això, el seu cosí declarava fa unes hores que "dins de la gravetat, ell va evolucionant de forma favorable i està molt animat".

➡️ Successos

Més notícies: