Part del darrere del cotxe del Cos de Policia Nacional

Soledad, l'assassinada a mans del seu marit, que s'ha suïcidat, en Moratalaz

Es tracta d'un nou crim de violència masclista

Agents de la Policia Nacional investiguen la mort violenta d'un home i una dona en el seu domicili del districte madrileny de Moratalaz. Els cossos van ser trobats dijous passat, després que els veïns de l'edifici alertessin d'una forta olor. 

Sobre les 14.15 hores, els equips d'emergències que van acudir a aquest domicili situat en el 81 del carrer Félix Rodríguez de la Font, van trucar a la porta. Al no contestar ningú a la crida, els Bombers de l'Ajuntament de Madrid van tirar la porta a baix per a accedir a l'habitatge.

[WhatsAppGroup]27[/*WhatsAppGroup]

Una vegada dins del domicili, van trobar els cossos sense vida de totes dues persones en un avançat estat de descomposició i amb evidents signes de mort violenta.

Fins al lloc s'han desplaçat agents de la Policia Científica i del Grup V d'Homicidis, qui es fa càrrec de la recerca per a determinar les causes de totes dues mort. 

El Grup V d'Homicidis creu que l'home, Antonio, de 62 anys i nacionalitat espanyola, hauria assassinat a la seva dona, Soledad, de 51 anys, i després s'hauria suïcidat. Serà la necropsia que estan realitzant els forenses aquest matí la que determinin la causa de la mort de la dona, ja que no es percep a simple vista pel grau de descomposició del cos.

Pis a Moratalaz (Madrid) on va morir violentament un matrimoni
S'espera a l'autòpsia per determinar clarament què va passar al domicili | Google Maps

Un nou crim de violència masclista

L'estat dels cadàvers apunta que portarien uns dies morts, encara que les altes temperatures podrien haver afavorit a la seva descomposició. A més, els investigadors han acreditat que Antonio va morir hores més tard que la seva dona. Per tant, la línia de recerca que segueix la policia és la d'un nou crim de violència masclista. 

La Policia Científica hauria trobat la suposada arma del crim dins del mateix domicili. Es tracta d'una pistola de bala captiva que s'ha trobat al costat de l'home mort. Aquest tipus d'armes, són utilitzades per a atordir o sacrificar animals de manera ràpida a través d'un clau que, al cap, danya el cervell i pot provocar fins i tot la mort.

Una vegada la comitiva judicial ha autoritzat l'aixecament del cadàver, els cossos han estat traslladats a l'anatòmic forense per a practicar-los l'autòpsia. 
Les persones pròximes als morts no haurien denunciat la seva desaparició en els últims dies i tampoc haurien detectat cap indici en les últimes hores que fes pensar que s'havia produït la doble mort.

Amb la Soledad, ja són 36 les víctimes per violència de gènere a Espanya en 2023; i 1.220 des que es va iniciar el recompte en 2003.