Un tècnic sanitari amb un helicòpter del Servei d'Urgència Mèdica de la Comunitat de Madrid que participa en una Gimcana Sanitària, al recinte firal de Las Rozas (Madrid), a 21 de desembre de 2022

Tres menors i els seus pares ferits en una explosió a casa

Un possible accident domèstic seria l'origen de la combustió

A la tarda d'ahir dimecres, tres menors van resultar ferits amb els seus pares en produir-se una deflagració en un habitatge del municipi almerienc de Vera. Agents de la Guàrdia Civil investiguen l'origen de la combustió, tot i que tot apunta a un possible accident domèstic. La violenta explosió va provocar el trencament de totes les finestres i les portes de l'immoble.

Després del succés, els serveis sanitaris es van veure obligats a evacuar en helicòpter el pare i una de les filles menors d'edat fins a un centre hospitalari.

Instants després, la mare i els seus dos fills també van ser traslladats en ambulància per ser atesos per les ferides ocasionades. A l'evacuació han intervingut una dotació de Bombers del Llevant, així com agents de la Policia Local i Guàrdia Civil.

El pare roman ingressat amb cremades de segon grau

Els fets van passar al voltant de les 18:30 de la tarda en una casa situada a l'Avinguda Cañada Julián Salinas de la urbanització Al-Andalus.

Una forta explosió sorprenia els propietaris de l'immoble en trobar-se a l'interior al moment de l'esclat. Els seus objectes i estris personals van quedar escampats per la zona després de la destrossa de les finestres i portes de la vivenda.

Segons informa emergències 112 Andalusia, els cinc integrants de la família van haver de ser atesos pels serveis sanitaris i els van traslladar d'urgència fins a l'hospital més proper.

Un bomber, de perfil, amb un incendi de fons
El pare té cremades de segon grau | Europa Press

El pare roman ingressat a l'àrea d'observació de l'Hospital Universitari Torrecárdenas amb cremades de segon grau. A més, dues de les menors també són a l'Hospital Materno-Infantil, ingressades sense risc vital.

La parella té tres fills de tres, vuit i nou anys. Per part seva, agents de l'institut armat han obert una investigació per intentar aclarir com més aviat millor les causes que han pogut provocar la greu deflagració. De moment no es descarta cap de les hipòtesis, encara que les primeres indagacions assenyalen la manipulació d'algun artefacte de gas.