FInca El Ventorro, on es van intoxicar 38 persones i va morir una dona

Rosario, l'àvia de la núvia que va morir en un dels casaments dels 38 intoxicats

La Guàrdia Civil va descriure la mort com a 'no natural'

El 29 de juliol passat, el casament de Carla i Fran, al restaurant Las Cabañas i a la finca Los Ventorros, a Salamanca, va tenir un final tràgic. I és que Rosario Gutiérrez Fernández, l'àvia de Carla, de 95 anys, va morir a causa d'una intoxicació.

Aquell dia, a la finca Los Ventorros, va acollir dues noces: la de Carla i Fran, i la de Luisa i José. Uns 500 assistents que van anar a la finca repartits als dos casaments i dels quals, fins a 38, van anar aquella nit a urgències per una intoxicació.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

Les Cabanes brinden un servei incessant des de 1885, i és que el restaurant ofereix fins a 21 menús de casament diferents. Quatre inclouen carrabiners. Segons alguns dels comensals dels dos casaments, asseguraven que els mariscs havien estat el focus de la intoxicació. Tot i això, els casos d'intoxicació van ser lleus i els convidats van rebre l'alta immediata amb la recomanació d'una hidratació profunda.

Pitjor sort va córrer Rosario, l'àvia de Carla. La dona, de 95 anys, s'havia desplaçat de Santander a Salamanca per anar a l'enllaç de la seva neta amb Fran. I és que segons explica la Guàrdia Civil, en acabar la celebració, Rosario va començar a tenir vòmits i diarrea a l'hotel on s'allotjava.

A les 01.30 hores, un metge de l'ambulatori va avisar altres sanitaris per organitzar el trasllat de la dona al centre de salut. Però, lamentablement, a les 01:45, Rosario moria a l'habitació on s'allotjava. Encara no es coneix la causa exacta de la mort de Rosario, però el mateix atestat de la Benemèrita descriu la mort com a "no natural".

Imatge d'un casament a la finca El Ventorro
La dona, de 95 anys, s'havia desplaçat de Santander a Salamanca per anar a l'enllaç de la néta | Instagram @hotellascabanas

Els amos de la finca, van ajudar a traslladar els afectats

A causa de la mort de Rosario i de la intoxicació de 38 persones més, es va obrir una investigació penal i es van elaborar informes de toxicologia als afectats i a la morta. Tot i que encara no se sap amb certesa que va causar la mort de Rosario, molts comensals apunten directament a la salsa dels carrabiners que es van servir aquella nit.

Luisa i José, els nuvis de l'altre casament, asseguraven a Telecinco que "Ho estàvem passant divinament. El menjar perfecte, molta quantitat... Els amos portant-se molt bé amb nosaltres". Tot i això, al final de la nit alguns dels convidats van començar a sentir-se malament, inclosa la núvia.

Gerardo i Vicente Díaz, els actuals propietaris del restaurant familiar, i alguns dels cambrers es van oferir a portar els afectats amb els cotxes al centre de salut més proper.