Imatge de l'exterior del centre penitenciari Ponent de Lleida
SUCCESSOS

Un pres està a punt de matar un funcionari en una presó catalana

El pres s'hauria atrinxerat a la seva cel·la i hauria agredit els funcionaris després que aquests volguessin treure'l

Un pres de Lleida va protagonitzar un gran episodi de violència, aquest divendres, 1 de desembre. Segons ha informat El Caso i ha confirmat El Segre, dos funcionaris de la presó de Lleida van resultar ferits de gravetat després de ser atacats per l'intern.

Es tracta de Buckur, d'uns 25 anys, pres del centre penitenciari de Ponent, que és considerat un pres de primer grau. I és que, segons ha indicat El Caso, estava atrinxerat a la seva cel·la i va atacar els guàrdies quan aquests l'estaven intentant treure.

El pres presentava una conducta molt agressiva

El pres presentava una conducta molt agressiva. Segons ha indicat el digital, s'hauria tancat dins de la cel·la i hauria començat a destrossar-la completament, trencant vidres, arrencant els marcs de ferro de les finestres i inundant l'espai amb aigua per dificultar l'entrada dels funcionaris.

I no només això, a més, segons indica el digital, el pres hauria agafat alguns trossos dels vidres per agredir els treballadors de la presó, però, finalment, no va ser així. Quan aquests van aconseguir entrar a la cel·la per tranquil·litzar-lo, els va agredir amb força fins a arribar a asfixiar-ne un amb la intenció de matar-lo.

Finalment, gràcies a la ràpida actuació de la resta de funcionaris, Buckur no va poder matar el funcionari, però sí que els va deixar ferits. A conseqüència del seu atac, el funcionari brutalment agredit va patir un pinçament cervical, inflamació de les parets de la gola, símptomes d'asfíxia i dificultats per respirar i parlar.

Tot i que aquest va ser el que va acabar ferit amb més gravetat, l'altre guàrdia també va haver d'acudir a la mútua per agafar la baixa laboral.

Acusat d'agredir sexualment una menor a Badalona

El pres de 25 anys, Buckur, ha estat condemnat per un robatori amb violència i es troba a la presó preventiva per una agressió sexual a una menor a Badalona. Segons ha avançat El Segre, aquesta no és la primera vegada que el pres agredeix un funcionari. De fet, ha hagut de ser traslladat a la presó de Ponent per haver estat expulsat d'altres centres penitenciaris.

Davant d'aquesta situació, l'associació de funcionaris de presons, Marea Blava, ha presentat una denúncia en què destaca l'increment de les agressions als centres penitenciaris catalans.