Muntatge de l'interior d'una presó i imatge de Nuria López

SUCCESSOS

La premonició que va tenir Núria López, la cuinera assassinada a la presó de Tarragona

Núria López no va poder fer res per evitar perdre la vida a la presó on treballava des de feia anys

La cuinera assassinada a la presó de Mas d'Enric, ja va avisar. Núria López ja havia hagut d'elevar un informe feia un temps sobre el presumpte assassí.

Tal com avança elCaso, Núria López havia donat l'avís d'alerta en detectar que l'actitud d'Iulian era violenta. La causa va ser una baralla fa uns mesos amb altres treballadors interns. La cuina de la presó és un lloc perillós, ja que es manegen utensilis com ganivets i tisores.

Per això, la cura que cal tenir en relació amb quin tipus de presos s'envien hauria de ser extrema. Tot i això, en aquest cas i malgrat l'informe i l'avís de Núria López, Iulian va tornar a la cuina.

Núria López havia avisat la presó

I, finalment, aquesta mateixa setmana va tenir lloc el tràgic succés que va acabar amb aquesta cuinera natural de la Pobla de Mafumet. Segons les primeres investigacions, Iulian va aprofitar que no hi havia més funcionaris a la cuina per acabar amb la vida de l'encarregada. Primer suposadament la va ofegar i, després, la va portar fins a una cambra frigorífica on la va matar a ganivetades.

Finalment, es va tallar ell mateix el coll amb un ganivet. Ara la investigació i la mort de Núria López és sobre la taula. Però és inevitable que tothom es pregunti si la seva mort es podria haver evitat.

Els funcionaris ja no poden més

En aquest sentit, desenes de funcionaris de presons s'han concentrat aquest divendres davant de les portes de diferents centres de Catalunya. Demanen al Govern respostes i accions urgents i determinants perquè, d'una vegada per totes, s'acabi amb la violència dins de la presó.

Per part seva, la consellera de Justícia, Gemma Ubasart, ha demanat comparèixer al Parlament català per explicar el cas. Sigui com sigui, l'única cosa certa fins ara és que la Núria López ha perdut la vida en una presó que era la seva feina. I, en el qual, es va sentir totalment desprotegida i indefensa davant de l'atac d'un pres que se sabia que era violent.

De fet, el mateix Iulian complia condemna per haver assassinat una altra dona, per la qual cosa el seu grau de perill era elevat. La família de Núria López i els companys de presons esperen que aquesta problemàtica tingui una ràpida solució. I, per descomptat, que no hi hagi més episodis que lamentar.

➡️ Successos

Més notícies: